A3 Haber

Bir “Kıbrıs” tepkisi de Mısır’dan: Derin endişe duyuyoruz

Bir “Kıbrıs” tepkisi de Mısır’dan: Derin endişe duyuyoruz

Bir “Kıbrıs” tepkisi de Mısır’dan: Derin endişe duyuyoruz
Temmuz 21
20:11 2021

Mısır, Kıbrıs’taki Maraş bölgesinin statüsünün değişmesinden derin endişe duyduklarını, Kıbrıs sorunun uluslararası kararlara uygun olarak çözülmesi gerektiği açıklaması yaptı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Kıbrıs’taki Maraş bölgesiyle ilgili yaptığı açıklamalara ilişkin bir tepki de Mısır’dan geldi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Mısır’ın ‘Maraş’ın kısmi olarak açılıp statüsünün değişmesinden derin endişe duyduğu, bunun Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) ilgili kararlarına aykırı’ olduğu belirtildi.

Kahire’nin bu konuda BMGK’nin kararlarına bağlı kalınması, durumu  daha da karmaşıklaştıracak ve gerilimi artıracak tek taraflı eylemlerden kaçınılması çağrısı yapılan Kıbrıs sorununun uluslararası meşruiyet kararlarına uygun olarak kapsamlı bir çözüme kavuşturulması gerektiği vurgulandı.

Erdoğan, Kıbrıs Türkü’nün haklarını koruyacaklarını belirterek, “Maraş’ta hayat yeniden başlayacak.  Mülkiyet haklarına riayet edilerek yürütülen çalışmalar ışığında artık Maraş’ta herkesin yararına olacak yeni bir dönemin kapıları açılacaktır” demişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER