A3 Haber

BM Güvenlik Konseyi’nden Erdoğan’a kınama

BM Güvenlik Konseyi’nden Erdoğan’a kınama

BM Güvenlik Konseyi’nden Erdoğan’a kınama
Temmuz 23
17:29 2021

BM Güvenlik Konseyi, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kıbrıs konusundaki tutumunu kınadığını açıkladı.

BM Güvenlik Konseyi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kıbrıs’ta iki devletli çözüm ve kapalı Maraş bölgesinin bir kısmının daha açılacağını açıklamasına ilişkin sözlerini kınayarak, ‘adil bir çözüm’ çağrısında bulundu.

AFP tarafından yayımlanan ve diplomatların üzerinde anlaşmaya varıldığı belirtilen açıklamada, “Güvenlik Konseyi, Türk liderlerin Kıbrıs’taki açıklamalarını kınıyor. Konsey, önceki kararlarına ve açıklamalarına aykırı olan bu tek taraflı eylemlerden derin endişe duyuyor” denildi.

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki günlük Kuzey Kıbrıs ziyareti sırasında Maraş bölgesinin yüzde 3,5’inin açılacağını belirtti. Ardından da Kuzey Kıbrıs lideri Ersin Tatar açılımda ikinci aşamaya geçildiğini ifade etti. Bu açıklamaların ardından uluslararası tepkiler geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çarşamba günü de “Artık bizim için Kuzey Kıbrıs, Güney Kıbrıs diye bir olay kalmamıştır… Kıbrıs Türk devletinin en kısa zamanda geniş bir tanınırlığa sahip olması için her türlü gayreti sergileyeceğiz, inşallah yakında bunun somut neticelerini de görmeye başlayacağız” şeklinde konuştu.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER