A3 Haber

Erdoğan Rize’de konuştu: Yatay mimariyi teşvik ederek şehirlerimize nefes aldırdık

Erdoğan Rize’de konuştu: Yatay mimariyi teşvik ederek şehirlerimize nefes aldırdık

Erdoğan Rize’de konuştu: Yatay mimariyi teşvik ederek şehirlerimize nefes aldırdık
Temmuz 23
13:55 2021

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, selin vurduğu Rize’de açıklama yaptı. Erdoğan, “18 milyon TL’lik kaynaktan 3 milyon liralık kaynak vatandaşlarımıza ulaştırılmıştır. 119 köyde binaların hasar tespitleri 2 gün içinde tamamlanmıştır. Toplam 550 konut inşa edeceğiz. Köylerimizde altında ahırı olan 50 adet köy evi yapacağız. 5 adet çay evi yapma kararı aldık” dedi. Erdoğan, “Yatay mimariyi teşvik ederek şehirlerimize nefes aldırdık” açıklamasını da yaptı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, cuma namazını Rize’nin Güneysu ilçesindeki Merkez Camisi’nde kıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, selin vurduğu Rize’de açıklama yapıyor. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

  • Sevgili hemşehrilerim sizleri en kalbi duygularımla selamlıyoruz. Sözlerimin hemen başında Kurban Bayramınızı tebrik ediyorum. Tabi hem Rizeli hem Artvinli kardeşlerimiz, hem de bizler afetler nedeniyle buruk bir bayram geçiriyoruz.
  • Güneysu’da 210 kilogram yağışın düştüğü bu afet su baskınlarına ve heyelana sebep oldu. Sele kapılan 8 vatandaşımız kaybolurken, 5 vatandaşımız da yaralandı. Kaybolan kardeşlerimizden 6’sının cansız bedenlerine ulaşıldı.
  • Arhavi’deki afette herhangi bir can kaybının yaşanmaması en büyük tesellimiz olmuştur. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Sizlere, tüm Rizeli hemşehrilerime bir kez daha geçmiş olsun diyorum. Devletimizin tüm imkanlarını seferber ettik. Gerek bakanlarım gerek milletvekili arkadaşlarım hemen bölgeye geldiler.
  • Şu ana kadar ilimizde 328’i arama kurtarma personeli olmak üzere toplam 2 bin 860 personel ve 705 araç görev yapmıştır. Kapanan 426 yolun hemen tamamı ulaşıma açılmıştır. Afet bölgesinin tamamına su verilmekte olup iletişimde herhangi bir sıkıntı yoktur. İçme suyu hatlarında ve depolarında da herhangi bir sıkıntımız bulunmuyor.
  • Gerek AFAD gerekse sosyal yardımlaşma vakfımız vasıtasıyla kira, taşınma ve diğer ihtiyaçlarıyla ilgili gereken tardımlar yapılmaya başlanmıştır. 3 milyon liralık kaynak vatandaşlarımıza ulaştırılmıştır. 119 köyde binaların hasar tespitleri 2 gün içinde tamamlanmıştır.
  • Rize’de dere güzergahlarında yapılan çalışmalarda 665 yapı tespit edildi. Bu riskli bölgelerin hızlıca boşaltılmasını sağlarken, diğer taraftan projelerimizi devreye alıyoruz. Selden en çok etkilenen 4 ilçede projelerimizi başlattık. Konutlarımızı inşa edeceğiz.
  • Ne olur bu yamaçlarda 5-10 katlı binalar yapmayın. Yaylarımızın, dere yataklarımızın, nehirlerimizin çarpık yapılan tarafından istila edilmesine göz yummadık. Bugün vicdan ve izan sahibi herkes, Türkiye’nin şehirleşmede elde ettiği başarıları takdir ediyor. Ülkemizin neresinde yaşanırsa yaşansın vatandaşımız artık devletini hemen yanında buluyor. Yatay mimariyi teşvik ederek şehirlerimize nefes aldırdık.
  • Bir evladınız olarak sizlerden devletimizin burada yürüteceği çalışmalara destek vermenizi bekliyorum. Siz bu projelere sahip çıkarsanız, bir daha benzer acılar yaşama ihtimalimiz de azalacaktır. Rize’nin ve Güneysu’nun her konuda olduğu gibi burada da örnek bir tavır sergileyeceğine inanıyorum.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER