A3 Haber

Kaymakamlık açıkladı: 854 düzensiz göçmen yakalandı, 13 kişiye göçmen kaçakçılığından işlem yapıldı

Kaymakamlık açıkladı: 854 düzensiz göçmen yakalandı, 13 kişiye göçmen kaçakçılığından işlem yapıldı

Kaymakamlık açıkladı: 854 düzensiz göçmen yakalandı, 13 kişiye göçmen kaçakçılığından işlem yapıldı
Temmuz 25
22:52 2021

Van’ın Erciş Kaymakamlığı, ilçede düzensiz göçle mücadele çalışmaları kapsamında temmuz ayında düzenlenen 21 operasyonda 854 düzensiz göçmenin yakalandığını, 13 kişi hakkında göçmen kaçakçılığı suçundan adli işlem yapıldığını bildirdi.

Taliban zulmünden kaçan Afgan göçmenler, kaçak yollarla akın akın Türkiye’ye gelmeye devam ediyor. Sosyal medyada yayımlanan görüntülerde, göçmenlerin dağ yolundan inerek Van’a geldiği iddia edilmişti.

Erciş Kaymakamlığı sosyal medyadaki görüntüler ve göçmen hareketliliği ile ilgili yeni bir açıklama yaptı. Kaymakamlığın açıklamasında, “Son dönemlerde bazı sosyal medya ortamlarında yayınlanan Erciş’teki düzensiz göçmen görüntüleriyle ilgili olarak Kaymakamlığımızca açıklama ve bilgilendirme yapılması ihtiyacı hâsıl olmuştur. Erciş ilçe Jandarma Komutanlığımız ve ilçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz, şehrimizin huzuru ve güvenliğinin tesisi için mesai mefhumu gözetmeksizin görevlerini başarıyla icra etmektedir” denildi.

“Temmuz ayında 854 düzensiz göçmen yakalandı” 

Erciş Kaymakamlığı, temmuz ayı içerisinde yakalanan göçmenlerle ilgili de bilgilendirmede bulundu. Kaymakamlığın açıklamasında, “Güvenlik birimlerimizce yalnızca 2021 Temmuz ayı içerisinde düzensiz göçle mücadele kapsamında toplam 21 ayrı operasyon düzenlenmiştir. Bu operasyonlarda, farklı uyruklara mensup 854 düzensiz göçmen yakalanmış ve aynı operasyonlarda 13 kişiye göçmen ticareti ve kaçakçılığı suçundan adli işlem yapılmıştır” bilgisi verildi.

“13 farklı uyruğa sahip göçmen yakalandı”

Erciş Kaymakamlığı’nın açıklaması şöyle devam etti:

  • Son olarak, 23 Temmuz 2021 tarihinde bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerle ilgili olarak, 13 farklı ülke uyruğuna sahip düzensiz göçmen güvenlik birimlerimizce yakalanıp gerekli adli ve idari işlemlerinin tamamlanmasının ardından sınır dışı iş ve işlemleri yapılmak üzere Van İI Göç İdaresi’ne sevk edilmiştir.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER