A3 Haber

Antalya’da dört ayrı noktada orman yangını: Yerleşim yerlerine sıçradı

Antalya’da dört ayrı noktada orman yangını: Yerleşim yerlerine sıçradı

Antalya’da dört ayrı noktada orman yangını: Yerleşim yerlerine sıçradı
Temmuz 28
14:22 2021

Antalya Manavgat’da dört ayrı noktada orman yangını çıktı. Havadan ve karadan müdahalenin sürdüğü yangın bölgesinde alevler yerleşim yerleri ve tarım alanlarına da sıçradı. Canlı yayında konuşan Manavgat Belediye Başkanı Sözen, “Nereye müdahale edeceğimizi şaşırdık” dedi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek de, “Antalya’da bugüne kadar bu büyüklükte yangın görmedik” sözlerini kaydetti.

Manavgat’ın Yeniköy Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda, saat 12.00 sıralarında çıkan orman yangını rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Bölgede çok sayıda vatandaşa ait zeytinlik, defne ve badem bahçelerinin yanı sıra ormanlık alanda da etkili olan yangına havadan ve karadan da müdahaleye başlandı.

Yangın bölgedeki yerleşim yerleri ve tarım alanlarının yanı sıra hayvanların barındığı noktalara da sirayet etti. Bölgeyi tamamen duman kaplarken yangın söndürme uçağı ve helikopterin yanı sıra Orman İşletme Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri tarafından alevlere yoğun şekilde müdahale ediliyor.

Dört ayrı noktada yangın

Manavgat’ın Yeniköy, Sarılar, Bahçelievler ve Sorgun bölgesinde de 4 ayrı noktada yangın çıktığı öğrenildi. Sarılar Mahallesi’ndeki orman yangını yerleşim yerlerine de sıçradı. Manavgat Kaymakamlığı Yeniköy Mahallesi’ndeki yerleşim yerlerinin tahliye edilmesi için Muhtar Abdullah Zeki Kavuklu’ya talimat verdi.

Tuncay Özkan paylaştı: Görüntüler korkunç

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Manavgat’ta çıkan yangın sonrası sosyal medya hesabından video paylaştı.

Özkan yaptığı paylaşımda, “Bir tarafımız sel diğer tarafımız yangın. Görüntüler korkunç. Geçmiş olsun Manavgat ” ifadelerine yer verdi.

Hastalar başka hastaneye nakledildi

Yangın, bölgedeki özel bir hastanenin yakınına kadar geldi. Alevlerin sirayet etme ihtimaline karşılık hastane tahliye edildi.

Yatan hastalar başka bir hastaneye nakledilirken, alevler orman işletme ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle, hastaneye ulaşmadan kontrol altına alındı.

Hastanenin Genel Müdürü Eşref Karamızrak, yangının hastane yakınına kadar geldiğini, ekiplerin müdahalesiyle hastaneye ulaşmadığını, tedbir amaçlı olarak da yatan hastaların başka hastanelere nakledildiğini söyledi.

Muhittin Böcek: Bugüne kadar bu büyüklükte yangın görmedik

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de, “Antalya’da bugüne kadar bu büyüklükte yangın görmedik. 4 mahallemizde evler boşaltılıyor. 4 ayrı yerde yangın var. Kozalakların da patlamasıyla alevler daha da hızlandı. Aynı bölgede 3-4 kilometre mesafede çıkan yangınlar bunlar. 19 helikopter yangınlara müdahale ediyor” dedi.

Manavgat Belediye Başkanı: Nereye müdahale edeceğimizi şaşırdık

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen yangına ilişkin canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Sözen, “Hala devam ediyor, komple yanıyor. yerleşim alanlarına girdi. bir çok ev ve işyeri yandı. Manavgat merkeze sirayet etti. Atlatılmış değil. Bölge yerleşim alanları tahliye ediliyor. Yangına tam anlamıyla müdahale edemedik. Havadan müdahale var. Devam ettiği için trafik kilitlendi. Akılalmaz, kötü bir tablo. Tam anlamıyla neyin içinde olduğumuzu bile fark edemedik” dedi.

AFAD’dan açıklama

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Manavgat’taki yangına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, “Yürütülmekte olan söndürme çalışmalarında 2 uçak, 8 helikopter, 50 arazöz ve 2 dozer görev yapmaktadır” denildi.

AFAD’dan yapılan açıklama şöyle:

“28 Temmuz 2021 tarihinde Antalya Manavgat ilçesi Yeniköy mevkiinde ormanlık alanda yangın çıkmıştır. Yangına havadan ve karadan müdahale edilmektedir. Yürütülmekte olan söndürme çalışmalarında 2 uçak, 8 helikopter, 50 arazöz ve 2 dozer görev yapmaktadır.

Antalya AFAD Müdürlüğü’nden 1 ekip bölgede görevlendirilmiştir. Ayrıca Isparta, Burdur, Konya, Karaman ve Mersin illerinden Antalya Valiliği ile eşgüdüm halinde 9 arazöz ve 4 itfaiye aracı bölgeye sevk edilmiştir.

Yeniköy ve yakınındaki yerleşim yerlerinden, ormana yakın bölgelerdeki evler Jandarma tarafından tahliye edilmiştir.

Gelişmeler AFAD tarafından takip edilmektedir.”

Bakan Pakdemirli: Yangına 13 dakika sonra müdahale edildi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Manavgat’taki orman yanına ilişkin olarak, “53 kişi yangından etkilendi. 13 dakika sonra yangına ilk müdahale yapıldı. Yangın 4 noktada çıktı, yangını körükleyecek her türlü sebep mevcut” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER