A3 Haber

ByLock’un lisans sahibi itirafçı olmak için Türkiye’ye teslim oldu

ByLock’un lisans sahibi itirafçı olmak için Türkiye’ye teslim oldu

ByLock’un lisans sahibi itirafçı olmak için Türkiye’ye teslim oldu
Temmuz 28
11:40 2021

Fethullahçıların şifreli haberleşme programı ByLock’un lisans sahibi olan David Keynes’in 9 Haziran ayında İstanbul’a gelerek teslim olduğu ortaya çıktı.

Fethullah Gülen cemaatinin şifreli haberleşme programı ByLock’un lisans sahibi David Keynes hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcılık, 35 sayfalık iddianame hazırladı. İddianamede, Keynes hakkında İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği’nce 17 Aralık 2020 tarihinde yakalama kararı çıkarıldığı,  Keynes’in avukatı aracılığıyla dilekçe sunarak Türkiye’ye gelerek etkin pişmanlık hükümleri kapsamında beyan vermek istediği kaydedildi. Bunun üzerine Keynes’in 9 Haziran 2021 tarihinde saat 10.20’de İstanbul Havalimanı’na geldiği ve gözaltına alındığı belirtildi. Keynes, 14 Haziran’da çıkarıldığı İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği’nce  tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Savcılıkça hazırlanan iddianamede David Keynes’in, “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapsi talep edildi. İddianamede, Keynes’in Türk vatandaşıyken adının Alpaslan Demir olduğu ve Türk vatandaşıyken aynı zamanda Amerikan vatandaşlığını da kazandığı ve bu sırada ismini David Keynes olarak değiştirdiği, böylece çifte vatandaş ve çift isimli olduğu tespit edildiği kaydedildi. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER