A3 Haber

Yurttaşa “gavat” diyen eski vali Hüseyin Avni Coş yaşamını yitirdi

Yurttaşa “gavat” diyen eski vali Hüseyin Avni Coş yaşamını yitirdi

Yurttaşa “gavat” diyen eski vali Hüseyin Avni Coş yaşamını yitirdi
Temmuz 30
23:21 2021

Adana’da 10 Kasım töreninden kendisini protesto eden vatandaşlara “gavat” diyen Vali Hüseyin Avni Coş, geçirdiği kalp krizi sonrasında yaşamını yitirdi.

2015-2017 yılları arasında Sakarya Valiliği görevinde bulunan ve açıklamalarıyla gündemden düşmeyen Hüseyin Avni Coş, bugün İstanbul İstinye’deki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

2017’de merkeze alınmıştı

2017 yılında merkeze alınan ve İstanbul İstinye’de yaşayan 62 yaşındaki Hüseyin Avni Coş, akşam saat 22.00 sıralarında asansöre binerek evine giderken fenalaştı.

Yurttaşa “gavat” demişti

Adana‘da 10 Kasım törenleri sırasında yaşanan arbede sonucu Vali Hüseyin Avni Coş aleyhine sloganlar atılmış, Vali Coş ise gösterilere ‘Allah belanı versin diyen o gavatı al’ olmuştu. Vali Coş önce kavas dediğini sandığını ama daha sonra görüntüleri izleyince ağzından o kelimenin çıktığını farkettiğini belirterek, “İstemeden ağzımızdan çıkmış bir kelime ama halka değil o küfürbaz şahsa yöneliktir” demişti.

Coş, Adana’da Suriye’ye silah taşıyan MİT tırlarının yakalandığı dönemde vali olarak görev yapan isimdi. Coş, 15 Temmuz sonrasında gözaltına alınmış askerlere hakaretleriyle akıllarda kalmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER