A3 Haber

Yangınlarda son durum: 21 ildeki 63 yangında 43’ü kontrol altında, 20 yangın sürüyor

Yangınlarda son durum: 21 ildeki 63 yangında 43’ü kontrol altında, 20 yangın sürüyor

Yangınlarda son durum: 21 ildeki 63 yangında 43’ü kontrol altında, 20 yangın sürüyor
Temmuz 30
09:17 2021

Türkiye genelinde 21 ilde çıkan 63 yangından 43’ü kontrol altına alındı, 20 yangın ise devam ediyor. Yangınların üçüncü gününde sabahın ilk saatlerinde helikopter yangına müdahale etmek üzere yeniden havalandı.

Türkiye genelinde 21 ilde çıkan 63 yangından 43’ü kontrol altına alınırken, yangınların 20’si devam ediyor.

Çıkan yangınlarda şu ana kadar Manavgat’ta üç kişi, Marmaris’te bir kişi olmak üzere toplam dört can kaybı yaşandı.

Yangına sahne olan şehirler Adana, Osmaniye, Antalya, Mersin, Muğla, Kayseri, Manisa, Kütahya, Balıkesir, Kilis, Kahramanmaraş, Kocaeli, Kastamonu, Sakarya, İstanbul, Kocaeli, Hatay, Bursa, İzmir, Diyarbakır ve Karaman olarak sıralandı.

Öte yandan, Rusya’nın Türkiye Büyükelçiliği, Antalya’nın Manavgat ilçesinde devam eden yangında 3 Rus Be-200 yangın söndürme uçağının görev yaptığını bildirdi.

Türkiye genelindeki yangınlarla ilgili son gelişmeler şöyle:

Antalya Gazipaşa’da dört  farklı noktada yangın çıktı

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde ormanlık alanda dört farklı noktada yangın çıktı. Yerleşim yerlerini de tehdit eden yangında bazı evler tahliye edildi. Yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Gazipaşa’ya bağlı Küçüklü ve İnceğiz mahallelerindeki kızılçamla kaplı ormanlık alanda dün gece henüz bilinmeyen bir nedenle 4 farklı noktada yangın çıktı. Poyrazın da etkisiyle büyüyen alevler kontrolden çıkarak geniş bir alana dağıldı. Yerleşim yerlerini tehdit eden yangın nedeniyle bazı evlerdeki kişiler tahliye edildi.

Gazipaşa Orman işletme Müdürlüğü, Antalya Büyükşehir Belediyesi Gazipaşa İtfaiye Birimi, sivil iş makineleri ve çok sayıda vatandaş yangın söndürme çalışmalarına katılıyor.

Manavgat yangınında üçüncü gün: Havadan müdahale sürüyor

Antalya Manavgat’ta yangın alanından bildiren Sputnik Türkiye muhabiri Osman Nuri Cerit, “Ali Çağatay’la Seyir Hali” programında yangınla ilgili son gelişmeleri aktardı.

Yangınların üçüncü gününde de müdahalenin devam ettiğini aktaran Cerit, yangın alanında yerleşim birimlerinin boşaltıldığını söyledi. Çalışmaların devam ettiği alanın duman ve is kokusuyla kaplı olduğunu söyleyen Cerit, dumanların Manavgat’ın her yerinden görülebildiğini belirtti. Cerit ayrıca, söndürme çalışmaları kapsamında yangın helikopterlerinin de havalandığını açıkladı.

Orman Müdürlüğü, “71 orman yangınından 57’si kontrol altına alındı; devam eden 14 yangına müdahale sürüyor” açıklamasında bulundu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER