A3 Haber

Orman yangınlarında altıncı gün: Kaç yangın kontrol altında, hangi yangınlar sürüyor?

Orman yangınlarında altıncı gün: Kaç yangın kontrol altında, hangi yangınlar sürüyor?

Orman yangınlarında altıncı gün: Kaç yangın kontrol altında, hangi yangınlar sürüyor?
Ağustos 02
08:51 2021

Türkiye’nin pek çok bölgesinde çıkan orman yangınlarını söndürme çalışmalarında altıncı gün başladı. Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, son beş günde 32 ilde 119 orman yangının kontrol altına alındığını, üç ilde yedi yangının sürdüğünü belirtti. Sağlık Bakanı Koca, Manavgat’taki yangında can kaybının yediye yükseldiğini açıkladı.

Türkiye’de orman yangınlarını söndürme çalışmaları devam ediyor. Yangından etkilenen alanlar “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” ilan edilirken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan afet bölgesine acil ihtiyaçların karşılanması için 50 milyon lira gönderildiğini duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 28 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında “32 ilde 119 orman yangının kontrol altına alındığı, üç ilde yedi yangının sürdüğü” bilgisini paylaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Manavgat’taki yangında can kaybının yediye yükseldiğini belirterek, “Yangından etkilenen 507 kişiden 497’si tedavileri tamamlanarak taburcu edildi. 10 kişinin tedavisi sürüyor” açıklamasında bulundu.

Marmaris’in Turunç beldesi için tahliye kararı alınırken, Milli Savunma Bakanlığı iki çıkarma gemisinin bölgeye sevk edildiğini açıkladı.

İşte son gelişmeler…

Azerbaycan’dan Türkiye’ye orman yangınlarıyla mücadelede destek

Türkiye’nin farklı noktalarında çıkan orman yangınlarıyla mücadeleye destek için Azerbaycan’dan bir ekip yurda giriş yaptı.

Türkiye Gürcistan sınırındaki Sarp Sınır Kapısı’ndan 41’i itfaiye aracı olmak üzere toplam 53 araçla gelen 220 personel, Artvin Orman Bölge Müdürü Mimar Sinan Özkaya ve İl Afet Acil Durum Müdürü Mehmet Salih Avcı tarafından karşılandı.

Ekipten sorumlu Albay Nazar Bağışov gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’de yaşanan yangınlarla mücadele için buraya geldiklerini söyledi. Bir an önce yangın bölgesine ulaşmak için durmadan yola devam edeceklerini belirten Bağışov, “Biz yangınların söndürülmesine hazırız. Tüm alet edevatımızı yanımıza aldık. Tecrübeli meslektaşlarımızla yangınların söndürülmesi için celp olduk. Biz kardeş Türkiye’mizin yanındayız. Her zaman her şeyde Türkiye’nin yanında olacağız. Sağ olsun Türkiye” diye konuştu.

Sabotaj iddiası üzerine silahla nöbet tutmaya başladılar: “Durmayan başına gelecekleri düşünsün”

Antalya’nın Manavgat ilçesinde Gündoğdu Mahallesi’nde ekiplere yardımcı olmak isteyen mahalle halkı seferber oldu. Vatandaşlar traktörlerinin arkasına taktıkları su deposu ile yangın alanına koştu. Bazı vatandaşlar ise yangında sabotaj iddiası üzerine mahalle girişinde bekleyerek resmi araçların haricinde sivil araçların geçişine izin vermedi. Vatandaşlar ellerine aldıkları silahları ile mahalle içerisinde nöbet tutmaya başladı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER