A3 Haber

Üç AB uçağından biri Türkiye’ye ulaştı

Üç AB uçağından biri Türkiye’ye ulaştı

Üç AB uçağından biri Türkiye’ye ulaştı
Ağustos 02
22:22 2021

Türkiye’de yangın söndürme çalışmasına katılacak bir adet Canadair tipi uçak Hırvatistan’dan Antalya Gazipaşa Havalimanı’na ulaştı. İspanya’dan da iki uçak yarın Türkiye’de olacak.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Türkiye’de altı gündür devam eden orman yangınlarına müdahale için Hırvatistan’dan gelen Canadair tipi yangın söndürme uçağının Antalya Gazipaşa Havalimanı’na ulaştığını duyurdu. Delagasyon aynı tip iki uçağın da yarın Türkiye’de olacağını açıkladı.

DW Türkçe’nin haberine göre AB Komisyonu, Türkiye’nin talebiyle AB Sivil Koruma Mekanizması’nın yangınlara müdahale için devreye sokulduğunu açıklamıştı. Avrupa Kriz Yönetim Komiseri Janez Lenarčič, “AB, bu zor zamanlarda Türkiye ile sonuna kadar dayanışma içindedir. Yardım teklif eden bütün ülkelere çok teşekkür ediyorum. Düşüncelerimiz, sevdiklerini kaybeden Türkler ve öldürücü yangınlarla mücadele için elinden geleni yapan cesur insanlar ile beraber. Daha fazla yardım sağlamaya hazırız” demişti.

AB Komisyonu, Türkiye’ye gönderilen uçakların 2019’da kurulan ve Avrupa’nın sivil değerlerini korumak amacında olan rescEU programında yer aldığını duyurdu.

AB Komisyonu Türkiye Delegasyonu’nun verdiği bilgiye göre 3 uçak; CL415 tipi. Türkiye’de yangın söndürme çalışmalarına destek verecek uçaklar, Kanadalı Bombardier tarafından tasarlanan turboprop motorlu. Her uçak 6 bin 140 litre su kapasitesine sahip.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER