Site icon A3 Haber

CHP’li Ağbaba enflasyon verilerini değerlendirdi: Temmuz ayında uçmayı beklerken yere çakıldık

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, enflasyon verilerini değerlendirdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun temmuz ayından itibaren Türkiye ekonomisinin sıçrayacağı yönündeki açıklamasını anımsatan Ağbaba, “Yüksek enflasyonda dünyada 13. sıraya yerleştik. Ekonomik olarak uçuşa geçeceğimiz temmuz ayında ne yazık ki yere çakıldık” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, temmuz ayı enflasyon verilerini yaptığı yazılı açıklama ile değerlendirdi. Ağbaba, açıklamasında; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Görecekseniz temmuz ayından itibaren ülkemin ekonomisi öyle bir atağa kalkacak, öyle bir sıçrayacak ve büyüyecek ki etrafımızdaki Almanya’sı, Fransa’sı, İngiltere’si, İtalya’sı ve hele o her şeye burnunu sokan ABD’si de çatlayacak, patlayacak” açıklamasını hatırlattı.

“Enflasyon ateşi sadece mutfağı değil evin her yanını sardı”

ANKA Haber Ajansı’nda yer alan habere Ağbaba, “Enflasyon ateşi artık sadece mutfağı değil, evin her yanını sarmış durumda. Üretici enflasyonu ile tüketici enflasyonu arasındaki fark her ay yeni bir rekora imza atıyor. İktidar evlerde yanan enflasyon ateşini ise değil söndürebilmek bir kova su dahi dökemiyor. Yüksek enflasyonda dünyada 13. sıraya yerleştik. Ekonomik olarak uçuşa geçeceğimiz temmuz ayında ne yazık ki yere çakıldık” değerlendirmesi yaptı.

Ağbaba’nın yazılı açıklaması şöyle:

Yükseliş ayında yere çakıldık

Mutfakta enflasyon daha yüksek

Nijerya’yı geride bırakıp 13’üncü sıraya yerleştik

Türkiye en yüksek faiz uygulayan yedinci ülke

Exit mobile version