A3 Haber

CHP’li belediye, helikopter kiralamak için dünden beri bakanlığın onayını bekliyor!

CHP’li belediye, helikopter kiralamak için dünden beri bakanlığın onayını bekliyor!

CHP’li belediye, helikopter kiralamak için dünden beri bakanlığın onayını bekliyor!
Ağustos 03
13:50 2021

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, orman yangınlarıyla mücadelede kullanılmak üzere bir yangın söndürme helikopteri kiralamak için gerekli görüşmeleri tamamladıklarını belirterek, “İlgili mevzuat çerçevesinde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın konuyla ilgili izni gerekiyor. Dün, gerekli izin ve onaylar için Bakanlığa başvurduk” dedi.

Muratpaşa Belediyesi, Manavgat, Bodrum ve Marmaris başta olmak üzere birçok noktada devam eden orman yangınlarında kullanılmak üzere bir yangın söndürme helikopteri kiralamak için harekete geçti. Belediye Başkanı Uysal, Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı olarak yapılacak kiralama için bir Rus firmasıyla görüşmeleri tamamladıklarını ve 3,5 ton su kapasiteli helikopterin kiralanması için anlaştıklarını söyledi.

Ancak mevzuat gereği Tarım ve Orman Bakanlığının izninin gerektiğine dikkat çeken Uysal, dün saat 18.49 itibariyle Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı olarak izin ve onaylar için gerekli yazışmayı yaptıklarını açıkladı.

Başkan Uysal, şunları söyledi:

  • Bütün sahalarda iş makinalarıyla, arazözlerle yangınla mücadele devam ediyor. Bu yangın hiç istenmeyecek boyutlarda genişledi ve büyüdü. Havadan mücadele gerekiyor. ‘Havadan mücadeleye nasıl katkıda bulunabiliriz’ diye iki gündür bir Rus firması ile görüşüyoruz. Havadan yangına müdahale edebilecek bir helikopter kiralanması ile ilgili mutabık kaldık. Yasal zorunluluk nedeni ile Tarım ve Orman Bakanlığımıza müracaat ettik. Dün saat 18.49 itibari ile dilekçemizi sunduk. Cevap bekliyoruz. Muratpaşa Belediyesi Adalya Vakfı aracılığıyla bu helikopteri yangınla mücadelede kullanmak istiyoruz. (ANKA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER