Site icon A3 Haber

Bakanlar yangın bölgesinde açıkladı: İsrail’den kiralanan iki uçak yarın geliyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,” Manavgat’taki yangına 6 uçak, 2 insansız hava aracı, 2’si yönetim 17 helikopter, 1878 araç ve 6 bin 500’den fazla personelle çalışmayı sürdürdük” dedi. Çavuşoğlu, bir şirket tarafından İsrail’den kiralanan iki uçağın da yarın ülkemizde olacağını açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada yeni yangın söndürme uçaklarının geldiğini belirterek,  “Yarın sabah kardeş Azerbaycan’dan 1 uçakla 10 personel ve 40 itfaiye aracıyla 150 personel ülkemize gelecek. Uçağı Azerbaycan’dan daha ilk günden göndermek istemişti ama uçak bakımdaydı. Bir şirketimizin İsrailli bir şirketten kiraladığı 2 uçak da yarın ülkemize gelecek. ” ifadelerini kullandı. Bakan Çavuşoğlu şunları söyledi:

Yeni söndürme uçakları geliyor

“912 kişiye 13 milyon lira nakdi yardım yapıldı”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yangından etkilenen vatandaşlara nakdi yardımların başladığını belirterek, “Bölgemize gelen nakdi yardım 47 buçuk milyon lira. 912 kişiye yaklaşık 13 milyon lira nakdi ödeme yapıldı şu ana kadar” ifadelerini kullandı. Bakan Kurum şunları söyledi:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yangının yerleşim yerlerini etkilememesi için mücadeleye devam edildiğini belirterek, “Yangın olan bütün bölgelerde teyakkuz halindeyiz. Dünyanın en büyük afetlerinden biri var şu anda. Mevcut yangınların diğer ormanlara yansımaması ve yerleşim yerlerini etkilememesi için mücadeleye devam ediyoruz” dedi

Exit mobile version