Site icon A3 Haber

CHP’li Özgür Özel’den Erdoğan’ın “beyaz et” sözüne tepki: Bu ülke bu kalpsizliği daha fazla taşıyamaz

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yangınlarla ilişkili “Bütün canlıların sahiplerine ödemelerini yapacağız, büyükbaşsa büyükbaş, beyaz etler” açıklamasına tepki göstererek, “Sadece para üzerinden bu kalpsizliği artık daha fazla bu ülke taşıyamaz. Acılar satın alınamaz, her şeye değer biçilemez. Her şeye değer biçen ‘parası neyse veririz’ diyen bu anlayışı bu ülke daha fazla barındıramaz, daha fazla makul göremez” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, dikey mimariye karşı olduğunu hatırlatan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Betona, nasıl olur da sahip çıkarım?” sözlerini eleştirdi. Özel, ” Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda 4 gökdelen vardı. Şimdi kaç tane var? 121 tane var gökdelen var.” dedi.

“Onların bedellerini ödeyince sahiplerinin acısının geçeceğini varsayıyorsunuz ama sahipsiz hayvanlar, orman florasını oluşturan tüm canlıların değerine fiyat biçilir mi?” sorusunu yönelten CHP’li Özel, “Evi yanana da bahçesi yanana da canı yanana da hayvanı yanana da oğlu kızı ölene de madencinin anasına da askerde şehit düşenin anası babasına da sadece para üzerinden bu kalpsizliği artık daha fazla bu ülke taşıyamaz. Acılar satın alınamaz, her şeye değer biçilemez. Her şeye değer biçen ‘parası neyse veririz’ diyen bu anlayışı bu ülke daha fazla barındıramaz, daha fazla makul göremez” ifadelerini kullandı.

Özel’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Hemen “muhalefet terörü” diye tema geliştirdiler” 

”Mazeret üretmenin ve pişkinliğin adresi” 

”Çelişkiyi kamuoyu takdirine bırakıyoruz”

”Bu kalpsizliği bu ülke taşıyamaz”

Sorumluluk belediyelerde mi? 

”Yetkiyi Turizm Bakanı’na bırakıyor” 

“Beni betonla anmasınlar” 

“Büyüksün reis” diyen müdür

”Cumhuriyet tarihinin en uzun ikinci birleşimi” 

”Bu partizanlığı şikayet ediyoruz” 

“Help Turkey” kampanyası 

“Yeter ki belediyelerimizin elini kolunu bağlamayın” 

Exit mobile version