A3 Haber

Yunanistan sınırlarını açtı: Türkiye’den girişlere izin verilecek

Yunanistan sınırlarını açtı: Türkiye’den girişlere izin verilecek

Yunanistan sınırlarını açtı: Türkiye’den girişlere izin verilecek
Ağustos 05
14:14 2021

Yunanistan yayımladığı yeni NOTAM ile birlikte Türk vatandaşlarına da ülkeye giriş hakkı tanıdı.

Yunanistan Sivil Havacılık Servisi, yayınladığı yeni NOTAM ile mevcut kısıtlamaların 5 Ağustos 2021 Perşembe günü itibariyle Türk vatandaşlarının ülkeye girişine izin verdi. Karar resmi gazetede yayımlandı.

Yunanistan devleti, Türkiye ile olan kara, deniz ve hava sınır kapılarını Türk vatandaşlarının, haftalık bin 500 kişi sınırıyla, giriş ve çıkışlarına yayınlanan NOTAM ile açtı. Tüm yolcuların https://travel.gov.gr adresi üzerinden PLF formu doldurması gerekiyor.

Yolcuların en az 14 gün önce aşılanmış olmaları ve yanlarında aşı belgeleri bulundurmaları, veya son 72 saat içerisinde yapılmış negatif PCR testi bulundurmaları, ya da son 2-9 ay içerisinde koronavirüs atlattığına dair belge bulundurmaları gerekiyor. Girişte aşı yaptırmamış kişilere ayrıca duruma göre rapid test yapılabiliyor.

Azinlikca.net’te yer alan habere göre, 12 yaş ve altındaki çocuklar için ülkeye girişte test zorunluluğu bulunmuyor. Tüm yolculara sınırda hızlı/rapid test yapılacak olup, sonucu pozitif çıkanlar 14 günlüğüne karantinaya alınacak.

Yine aynı şekilde adalara yolculuk yapmak isteyen Yunan vatandaşlarından da aşı belgesi veya son 72 saat içerisinde yapılmış negatif PCR testi (sonuç bildirilip çıktısı alınmalı), veya son 2-9 ayda koronavirüs atlattığına dair belge isteniyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER