A3 Haber

Belediye başkan yardımcısından CHP’ye skandal sözler: “Bunları asmak şart”

Belediye başkan yardımcısından CHP’ye skandal sözler: “Bunları asmak şart”

Belediye başkan yardımcısından CHP’ye skandal sözler: “Bunları asmak şart”
Ağustos 07
09:35 2021

AKP’li Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Navi Çokan, sosyal medya hesabından CHP’ye yönelik skandal sözler söyledi. CHP’yi ‘lanet bir parti’ olarak nitelendiren Çokan, “Bunları asmak şart” dedi. CHP’li Mahmut Tanal, skandal sözlere ilişkin, “Derhal gereği yapılmalıdır” açıklamasında bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Navi Çokan’ın CHP’ye yönelik skandal sözlerine tepki gösterdi. Tanal, “Derhal gereken yapılmalıdır!” dedi.

Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Navi Çokan, sosyal medya hesabından CHP’ye yönelik skandal ifadeler kullandı.

Çokan, sosyal medya hesabı Facebook’tan yaptığı paylaşımda, “Bu ülkeye atandığı günden beri bu ülkenin insanına dayatmacı politikasını her fırsatta sürdürmeye devam eden CHP gibi bir lanet parti yeryüzünde var mıdır? Bu sefer ciğerlerimizi hedef alan politikalar peşinde, bunları asmak şart” ifadelerini kullandı.

CHP’li Tanal’dan tepki

CHP’li Tanal, Çokan’ın açıklamasını paylaşarak sert tepki gösterdi.

Tanal, “657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olan Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Navi Çokan, partimize hakaret etmiştir, asmaktan, kesmekten bahsetmiştir. Kin ve nefret duygusuyla hareket eden, ‘CHP’lilerin asılması’ gerektiğini savunun biri devlet memuru olamaz! Derhal gereken yapılmalıdır!” dedi.

Tanal, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olan Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Navi Çokan, partimize hakaret etmiştir, asmaktan, kesmekten bahsetmiştir.

Kin ve nefret duygusuyla hareket eden, ‘CHP’lilerin asılması’ gerektiğini savunun biri devlet memuru olamaz! Derhal gereken yapılmalıdır!

Ayrıca bu şahsın, Şanlıurfa Valiliği personeliyken Akçakale Belediyesi’nde nasıl başkan yardımcılığına getirildiği de açıklanmalıdır.

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda, devlet memurunun siyaset yapamayacağına ilişkin kesin hüküm bulunmasına rağmen Şanlıurfa Valiliği’nin emrinde memur iken Akçakale Belediye Başkanlığı bünyesinde başkan yardımcısı olarak atanan memur Navi Çokan, Türk Ceza Kanunu’nda suç olarak tanımlanan halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aşağılama suçunu, nefret ortamının oluşturulması, tehdit, hakaret ve öldürmeye teşvik suçunu alenen işlemiştir.

Devlet memurlarının her türlü suç eylemi ve devlet memurunun kanun ile bağdaşmayan her türlü sorumluluğundan, mülki idare amiri olan ilin valisi sorumludur.

Sayın Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, sizin sorumluluk ve gözetiminizde bulunan adı geçen memur hakkında, disiplin ve eylemine uyan, TCK’da belirtilen suçlardan dolayı hakkında Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulunularak, cezalandırılmasını sağlamanızı bekliyoruz.”

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER