Site icon A3 Haber

CHP Sözcüsü Öztrak: Devlet, Erdoğan’ın ABD ile ne görüştüğünü bilmiyor

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Mültecileri almaya devam edeceğiz” ifadeleri için, “Devletin kurumları başka konuşuyor, Erdoğan başka. Anlaşıldı ki devlet, Erdoğan’ın kapalı kapılar ardında ABD ile ne görüştüğünü bilmiyor. Konuşulanları bir tek Erdoğan biliyor. Bir de devlet teamüllerine aykırı olarak, toplantıya alınan Kavakçı’nın kızı” dedi.

Öztrak, “Suudi Arabistan dün, umre vazifesini yerine getirmek isteyen vatandaşlarımızı ülkesine kabul etmeyeceğini açıkladı. İngiltere ise Türkiye’yi kırmızı listede tutmaya devam ediyor. Gerekçe, dünya standartlarında veri paylaşımı yapılmaması… Artık, Sağlık Bakanı’na da Erdoğan şahsım hükümetine de güven kalmamıştır” diye konuştu.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) video konferans yöntemiyle toplandı. MYK’de orman yangınları ve mücadeledeki durum, göçmenler, ekonomi ve Covid-19 salgını ele alındı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, MYK toplantısı devam ederken CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.

Öztrak’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“İşsiz sayısı 101 ülkenin nüfusundan fazla”

Öztrak, sorulara da yanıt verdi.

Sefalet endeksinde Türkiye’nin son yılların en yüksek rakama ulaşmasının sorulması üzerine Öztrak, “Ülkemizde 9 milyondan fazla işsizimiz var. İşsizlerimizin sayısı 101 ülkenin nüfusundan fazla. En yüksek enflasyona sahip 15 ülkeden biriyiz. Üretici ile tüketici fiyatları arasındaki makas, hiç bugüne kadar görmediğimiz biçimde açılmış vaziyette. Ortada ciddi program olması lazım. Güven veren yönetim olması lazım. Böyle bir yönetim iş başına gelmeden, bu göstergelerin daha da kötüleşmesini izlemeye devam edeceğiz” dedi.

“Tanju Özcan görevinin başında”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın “Partim beni nasıl durduracak?” çıkışı yapması ile ilgili soruya Öztrak, “Tanju Özcan görevinin başında, çalışmaya devam ediyor” yanıtını verdi.

“Saraydan senaryo verilmiş”

CHP’nin, cumhurbaşkanlığı adaylığı için eski AKP’li Mehmet Şimşek ile görüştüğü iddialarının anımsatılması üzerine Faik Öztrak, “İddianın ortaya atıldığı kanal CNN Türk. Bugün bu soruyu soran kanallar ise neredeyse havuz medyasının tamamı. Manzara açık. Saraydan ellerine, kendilerinin çalıp oynayacağı senaryo verilmiş. Bunun üzerinden yeni bir suni gündem harekatı başlatmaya, milletin asıl gündemini çalmaya çalışıyorlar. Allah akıl fikir versin. Başka bir şey söylemeye gerek yok” dedi.

Exit mobile version