A3 Haber

Orman Genel Müdürlüğü, “Hava ve kara araçları için 1,5 milyar TL bütçe ayrıldı” tweetini sildi

Orman Genel Müdürlüğü, “Hava ve kara araçları için 1,5 milyar TL bütçe ayrıldı” tweetini sildi

Orman Genel Müdürlüğü, “Hava ve kara araçları için 1,5 milyar TL bütçe ayrıldı” tweetini sildi
Ağustos 09
15:23 2021

Orman Genel Müdürlüğü, “OGM 2021 yılı orman yangınlarıyla mücadele kapsamında yangın mevsiminin başlamasıyla çalıştırılmaya başlanan hava ve kara araçları için toplam 1,5 milyar TL bütçe ayrılmış olup yıl sonuna kadar harcama yapılacaktır.” açıklamasının yer aldığı tweetini sildi.

Silinen tweette CHP milletvekili Murat Emir’in Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) Ormanspor kadın ve erkek basketbol takımına 40 milyon TL bütçe ayırdığı iddiasına, “Ormanspor için iddia edilen 40 milyon lira rakamı gerçeği yansıtmamaktadır” yanıtını verilmişti.

Tweette şu ifadeler kullanılmıştı:

“Ormanspor için iddia edilen 40 milyon lira rakamı gerçeği yansıtmamaktadır. Spor yatırımlarımız kurumumuzun döner sermaye bütçesinden karşılanmakta olup 2 süper lig takımı ve bölge müdürlüklerimiz kanalıyla Türkiye çapında destek verdiğimiz amatör takımlara ayırdığımız bütçemiz 15 milyon liradır. Dolayısıyla haberde ortaya atılan iddialar gerçeklikten uzaktır.

Orman Genel Müdürlüğü 2021 yılı yatırım programında helikopter alımı projesine gösterilen 1000 lira ‘iz ödenek’ olup muhasebesel bir terimdir. Projenin halen devam eden bir proje olduğunu göstermek amaçlıdır.

OGM 2021 yılı orman yangınlarıyla mücadele kapsamında yangın mevsiminin başlamasıyla çalıştırılmaya başlanan hava ve kara araçları için toplam 1,5 milyar TL bütçe ayrılmış olup yıl sonuna kadar harcama yapılacaktır.”

CHP’den tepki

CHP milletvekili Murat Emir, “Hava ve kara araçları için 1,5 milyar TL bütçe ayrıldı” tweetini silen Orman Genel Müdürlüğü’ne, “1.5 milyar TL’lik kaynak nerede, ormanlar kül olduktan sonra mı harcayacaksınız?” diye sordu.

Emir Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “OGM, iddialarımızla ilgili bu tweeti attı ve yangınla mücadele için 1.5 milyar TL ayrıldığını, yıl sonuna kadar harcanacağını söyledi. Hemen peşine de sildi. 1- 1.5 milyar TL’lik kaynak nerede? 2- Ormanlar kül olduktan sonra mı harcayacaksınız? 3- Tweeti neden sildiniz?” ifadesini kullandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER