A3 Haber

Orman yangınlarında son durum: 240 yangından beşi devam ediyor, yerleşim yerlerini tehdit eden yangın yok

Orman yangınlarında son durum: 240 yangından beşi devam ediyor, yerleşim yerlerini tehdit eden yangın yok

Orman yangınlarında son durum: 240 yangından beşi devam ediyor, yerleşim yerlerini tehdit eden yangın yok
Ağustos 09
08:06 2021

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye’de 30’dan fazla şehirde çıkan 240 orman yangınından beşinin devam ettiğini ve şu anda yerleşim yerlerini tehdit eden bir yangının olmadığını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Bakan Pakdemirli devam eden orman yangınlarına ilişkin Marmaris Öğretmenevi’nde bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Bakan Pakdemirli Isparta’nın Sütçüler, Antalya’nın Kaş, Manisa’nın Gördes, Hatay’ın İskenderun ve İzmir’in Urla ve Torbalı ilçelerindeki yangınlar ile Dalaman Havalimanı’nı tehdit eden ve Datça’da çıkan yangınların gün içinde kontrol altına alındığını bildirdi.

Muğla’daki tüm yangınlarla ilgili durumun iyiye doğru gittiğini belirten Pakdemirli şöyle konuştu: “Devam eden yangınlarda 15 uçak, 9 İHA, 1 insansız hava helikopteri, 64 helikopter, 850 arazöz ve su tankeri, 150 iş makinesi ve 5 bin 250 personelle yangınları kontrol etmeye devam ediyoruz. Bugün itibarıyla 89 hava aracının günlük koordinasyonunu yapmak durumunda kalıyoruz. Zor bir operasyon.”

Pakdemirli yangınlara müdahale eden üç uçağın bakanlığa ait olduğunu; kalan uçakların ise uluslararası yardımlardan geldiğini ve Avrupa Birliği ve Yunanistan’dan gelen iki uçağın da Türkiye’den ayrıldığını belirtti.

Aynı şekilde 39 helikopterlerinin olduğunu belirten Pakdemirli, “10 jandarma helikopteri çok kısa bir süre içinde bambi takarak su atmaya bizlere katıldı” dedi.

Muğla’da 16 orman yangınının meydana geldiğini dile getiren Pakdemirli, bu yangınlarda altı uçak, 39 helikopter, 630 arazöz, 128 iş makinesi ve 3 bin 600 personelin görev yaptığını söyledi.

Yanan ormanlık arazilerin başka amaçlarla kullanılmasının söz konusu olmadığını vurgulayan Pakdemirli, “Buralar yeniden ağaçlandırılacak” dedi.

Pakdemirli, altı ilde oluşan zararı açıkladı

Bakan Pakdemirli’nin aktardıklarına göre, Adana, Aydın, Osmaniye, Antalya, Muğla ve Mersin’de toplam 6 ilde 22 ilçe, 172 köyde 7 bin 320 çiftçinin hasar tespiti yapıldı ve bu bölgede 51 bin 770 dekar ekili dikili alan 670 dekar sera, 4 bin büyükbaş, 4 bin 204 küçükbaş, 5 bin 475 arılı kovan, 28 bin 762 kanatlı hayvan, 6 bin 570 alet makine, 2 bin 549 ton depolu ürünler, bin 840 tarımsal yapı zarar gördü.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER