A3 Haber

Peker’in işaret ettiği Aliye Uzun konuştu: Zindaşti ve Kuzu’yu ben tanıştırdım

Peker’in işaret ettiği Aliye Uzun konuştu: Zindaşti ve Kuzu’yu ben tanıştırdım

Peker’in işaret ettiği Aliye Uzun konuştu: Zindaşti ve Kuzu’yu ben tanıştırdım
Ağustos 11
11:07 2021

Sedat Peker’in açıklamalarıyla adı yeniden gündem olan Aliye Uzun uyuşturucu kaçakçısı Zindaşti ve Burhan Kuzu’yu tanıştırdığını fakat o dönemde Zindaşti’nin yaşa dışı işlerini bilmediğini öne sürdü.

Organize suç örgütü liderliği suçlamasıyla aranan Sedat Peker’in, İranlı uyuşturucu kaçakçısı Naci Şerifi Zindaşti ve 1 Kasım 2020’de vefat eden eski AKP milletvekili Burhan Kuzu’yu tanıştırdığını söylediği Aliye Uzun, sosyal medyada paylaştığı videoyla açıklama yaptı.

Zindaşti ve Kuzu’yu tanıştırdığını belirten Uzun, “Bu şahsın ülkemize yatırım yapacağını düşündüğüm için Burhan hoca ile tanıştırdım. Daha sonra bu adamın yasa dışı işlerinin olduğunu öğrendikten sonra görüşmeyi kestim” diye konuştu.

Zindaşti’den kendisini tehdit ettiği için şikayetçi olduğunu söyleyen Uzun, “Zindaşti’yi ilk deşifre eden kişi benim” ifadelerini kullandı.

Aliye Uzun’un açıklamalarından satır başları şöyle:

“Zindaşti’yi ilk ben deşifre ettim”

  • GBT’mde bir tane suç yok. Benim sadece bir tane davam var. O da 40. Ağır Ceza’da kamu davasına dönüşmüş Zindaşti davası. Ben orada müştekiyim, mağdur durumdayım. Zindaşti’yle ilgili şikayette bulunan (26/03/2016), tehdit edildiğini söyleyen ve Zindaşti’yi ilk deşifre eden kişi benim. Bu evrakların hepsini paylaşacağım. Devlet bana koruma kararı çıkartmış.

“Neden kimse beni ifadeye çağırmıyor” 

  • Benim hiçbir suçum yok. Ama Sedat Peker denilen adamın öldürdüğü adamlar, yetim bıraktığı çocuklar var. Bunlardan konuşulmuyor. Benimle ilgili 2,5 yıldır haber yapıyorsunuz. Peki neden hiç kimse savcılığa suç duyurusunda bulunmuyor? Ben elimi kolumu sallayarak yurt içi yurt dışı geziyorum. Arabama binip Ankara’ya gidiyorum, bakanlıklara giriyorum. Uçağa biniyorum, her yere gidiyorum. Niye beni kimse ifadeye çağırmıyor? Benim adresim belli. Ben İstanbul’un en önemli kulelerinden birinde, deniz manzaralı ofisimde işimi yapıyorum. Ben dünya ile iş yapıyorum. Neden kimse beni çağırmıyor? Bunlar sadece iddia. Türkiye’de kadınlar öldürülüyor, tecavüze uğruyor. Ben de farklı versiyonunu yaşıyorum. İranlı uyuşturucu baronu için ben şikayet dilekçesi veriyorum ama ben onlarla iş yapmış gibi lanse ediliyorum.

“Reis sevdalısıyım, yıllarca AKP teşkilatında çalıştım”

  • Gençleri gerçekten zehirliyorlar. Yalan bataklığa çekiyorlar gençleri. Gençlere neden girişimci olmaktan bahsetmiyorlar. Sevgili gençler, ben reis sevdalısı bir insanım. Yıllarca da AK Parti teşkilatında çalışmış bir insanım. Bundan da gurur duyuyorum.

“Burhan hoca, Mevlana gibi bir insandı” 

  • Trump Towers’a astığım pankarttan beri benimle uğraşıyorlar. Burhan Kuzu hoca kadar insancıl, herkesin başını okşayan üniversite kendisine yumurta atan çocukları bile espriyle karşılayan bir adamdı. Burhan hocam herkesi sevgiyle kucaklayan, biri bir iş için telefon açtığında bu adam aranıyor mudur, yasa dışı bir şeyi var mıdır diye, hiç bunlar şey yapmayan, Mevlana gibi “Ne olursan ol gel” diyen, herkese kucak açan bir insandı.

“Sedat Peker röportaj için bana ulaştı”

  • Sedat Peker denen şahsı ben hiç tanımam. Sedat Peker, bana kendisi ulaştı. Kendi karısını cemiyete sokmaya çalışan bir adamdı. Benim dergimi aradılar eşi Özge Peker röportaj yapmamı söylediler. 7-8 sayfa röportaj talebimiz var dediler. Mayıs 2017’de dergime kapak oldu.

“Zindaşti ve Burhan hocayı ben tanıştırdım”

  • Bir iddia da benim uyuşturucu baronuyla iş yaptığım, Burhan hocanın bu kişiyi serbest bıraktırdığı. Bu Naci Şerifi Zindaşti’yi hiç kimse yazmazken evet ben tanıştım. Bu şahsın ülkemize yatırım yapacağını düşündüğüm için Burhan hoca ile tanıştırdım. Daha sonra bu adamın yasa dışı işlerinin olduğunu öğrendikten sonra görüşmeyi kestim. Bu şahıs ondan sonra beni tehdit etmeye başladı. Ve ilk, her şeyden önce bu kişiyle ilgili suç duyurusunda bulunan benim. İfade tutanağı da burada. Tehdit ve şantaj olayından sonra benim patronumun evine de saldırdılar. Kurşunla evi taradılar, ondan sonra ben gidip şikayet dilekçesinde bulundum.

“Sedat Peker’den mi korkacağım” 

  • Ben bu adamla iş yapıyorsam, bu kadar ticari ilişkilerim varsa neden şikayette bulunuyorum ve neden devlet bana koruma kararı çıkarıyor? Ben, Naci Şerifi Zindaşti’ye kafa tutmuş, tehditlerine göz yummamış bir insanım, ben Sedat Peker’den mi korkacağım?

“Kimlerin beni Erdoğan’la gezi listelerinden çıkardığını çok iyi biliyorum”

  • Diyorlar ki Recep Tayyip Erdoğan’la gezilere gitti, yakın görünmeye çalıştı, bir sürü fotoğraflar videolar paylaştı, evet ben Cumhurbaşkanı’yla DEİK gezilerine katıldım. DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) var, buraya iş adamlarını, iş kadınlarını kayıt oluyor. Ve bu gezilere sizi dahil ediyor. Bu gezilere gitmemizdeki amaç ihracatımızı artırmak. Devletler arası görüşmeler yapıldıktan sonra siz orada sektörünüze göre sizi karşınızdaki muhatap firmalarla karşı karşıya getiriyor, siz onlarla tanışıyorsunuz, iş yapmaya başlıyorsunuz. Yani bu gezilerin asıl amacı bu. Bu geziler 5 bin dolar, 10 bin dolar gibi yüksek rakamlar. Bu gezilerin hepsini ödeyip kendim gittim. Oradaki FETÖ’cü iş adamları beni gezilere almamaları için çok uğraştı. Kimlerin beni gezi listelerinden çıkardığını da çok iyi biliyorum.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER