A3 Haber

RTÜK’ten kanallara yangın cezası yağdı!

RTÜK’ten kanallara yangın cezası yağdı!

RTÜK’ten kanallara yangın cezası yağdı!
Ağustos 11
16:10 2021

RTÜK, altı kanala toplam 17 dosyadan oyçokluğuyla ceza verdi. Toplantı sırasında RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, CHP’li üye İlhan Taşçı’yı oyunu belli ettiği gerekçesiyle dışarı çıkarttı.

RTÜK’ün CHP’li üyesi Okan Konuralp, yangın haberlerini yapan televizyonlara verilecek cezaların konuşulacağı RTÜK toplantısında yaşananları Twitter hesabından duyurdu.

Konuralp, alevlerin hızla ilerlediğini anlatan muhabirin sözleri nedeniyle FOX TV’ye, aşı karşıtlarını eleştiren Fatih Altaylı sebebiyle HaberTürk’e ceza verildiğini aktardı.

Konuralp, RTÜK Başkanı Şahin’in “Yangın haberlerine sansür” talimatına yönelik aralarında CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “Ağır sansür altındayız” tepkisinin de olduğu açıklamaları, yorumlarıyla haberleştiren kanalları da cezalandırdığını duyurdu.

Öte yandan Konuralp, RTÜK’ün CHP’li üyesi İlhan Taşçı’nın da toplantıdan çıkartıldığını söyledi.

Konuralp’in ilgili paylaşımları şöyle:

  • RTÜK’ün bugünkü toplantısı, çökmekte olan bir siyasi iradenin hezeyanlarına sahne oldu. Meraklısı için not: “Hezeyan” saçmalama, demek.
  • Kurul üyemiz İlhan Taşçı, ishas-ı rey yaptığı gerekçesiyle, -Ebubekir Şahin’in talebiyle- oy çokluğuyla toplantıdan çıkartıldı. Bu karar kurulun hukuk tanımaz hezeyanlarının ilk örneğiydi.
  • Devamında, Muhabirinin “O kadar hızlı geliyor ki alevler, kabus gibi…” ifadesini de kullandığı canlı yayını nedeniyle FOXTv’ye para cezası verdi.
  • RTÜK, Ebubekir Şahin’in “Yangın haberlerine sansür” talimatına yönelik -aralarında CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “Ağır sansür altındayız” tepkisinin de olduğu- açıklamaları, yorumlarıyla haberleştiren kanalları da cezalandırdı; yani doğrudan siyasilere de sansür uyguladı.
  • RTÜK, Fatih Altaylı’nın aşı karşıtlığını hiçbir bilimsel veriye dayanmaksızın sürdürenlere yönelik tepkisi nedeniyle Habertürk’ü de cezalandırdı. Aşı karşıtları eminim “RTÜK’ün bu akıl/ bilim dışı desteğini” unutmayacaktır!!!

İlhan Taşçı çıkartıldı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşcı, “ihsası rey”de bulunduğu gerekçesiyle RTÜK toplantısına alınmadı. Taşcı, toplantıya alınmadığını sosyal medya hesabından duyurdu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER