A3 Haber

Türkiye’nin ciğerleri yanmaya devam ediyor: Manavgat ve Burdur’da orman yangını

Türkiye’nin ciğerleri yanmaya devam ediyor: Manavgat ve Burdur’da orman yangını

Türkiye’nin ciğerleri yanmaya devam ediyor: Manavgat ve Burdur’da orman yangını
Ağustos 11
14:53 2021

Türkiye’nin ciğerleri yanmaya devam ediyor. Antalya Manavgat’ta çıkan orman yangınına müdahale ediliyor. Önceki günlerde başlayan yangın 10. günde söndürülmüştü. Burdur’un Bucak ilçesine bağlı Çobanpınar köyünde ormanlık alanda yangın çıktı. 3 mahalleyi etkileyen yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Türkiye orman yangınlarıyla mücadeleye devam ediyor. Manavgat’ın Hatipler Mahallesi’ndeki ormanlık alanda yükselen alevler, rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayıldı. İhbar üzerine bölgeye arazöz ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Havadan ve karadan müdahale edilen yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Burdur’daki yangın büyüyor

Burdur’un Bucak ilçesine bağlı Çobanpınar köyünde ormanlık alanda yangın çıktı. 3 mahalleyi etkileyen yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Bucak’a bağlı Çobanpınar köyü Kumyeri Mahallesi’nde, saat 12.00 sıralarında orman yangını çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle Karaağaç Mahallesi’ne ardından Narağacı Mahallesi’ne sıçradı. Dağınık yerleşimin olduğu bölgede bazı evler, tedbir amaçlı boşaltıldı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, yangına helikopter, arazöz ve iş makineleri ile müdahale ediyor. Bölge halkı da söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Köyler boşaltıldı

Burdur’un Bucak ilçesine bağlı Çobanpınarı köyünde başlayan orman yangını Karaseki köyünün Özkaraseki Mahallesi’ne sıçrayınca evler boşaltıldı. Kızılca, Narağacı, Gökalan ve Kargı köyleri de yangının sıçrama tehlikesine karşı tahliye edildi. Yangına 5 helikopter ve 2 uçak ile havadan, çok sayıda arazözle karadan müdahale ediliyor. Bölgenin sarp ve dik olması nedeniyle karadan müdahalede güçlük çekildiği kaydedildi.

Burdur Valisi Ali Arslantaş, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Başaklıgil, Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Pakdemirli: Bucak yangını tehlikeli, yanan evler, boşaltılan evler var

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bucak yangınıyla ilgili olarak “Tehlikeli. Yanan evler, boşaltılan evler var” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER