Site icon A3 Haber

Kemal Kılıçdaroğlu: Afganları demokratik yollarla göndermek zorundayız

Van’da temaslarını sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Afganistan’dan sürü halinde binlerce kişi geliyorlar. Oradan kaçanlar buraya geliyor, biz de diyoruz ki pırıl pırıl gençlere gidin Kabil’e savaşın. Onlar buraya yaşamaya biz oraya ölmeye gidiyoruz. Bu yanlış bir politikadır bedeli çok ağırdır. 1 milyondan daha fazla geliyor, oturup İran’la konuşmuyor. İran’a iade edebiliyor sözleşmeye göre, onu da etmiyor. Hepimiz sakin olmalıyız. Bunları demokratik yollarla göndermek zorundayız” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Van’da sivil toplum örgütü temsilcileri ile bir araya geldi. Edremit’teki Şahmaran Otel’de düzenlenen toplantıya, kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, CHP’li milletvekilleri, ile CHP ve İYİ Parti Van İl Başkanları katıldı.

Toplantının açılışında gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, “Barış Akademisyenleri, ülkede en güçlü en yetkin insanlar. Biz kalktık bir ‘barış bildirisi’ yayımladılar diye 1000’in üstünde akademisyenin görevine son verdik. Benim gibi düşünmeyen, bizim gibi davranmayan insan için de söylüyoruz. Selahattin Demirtaş, Kavala neden hapiste? Sırtı kalın olanlar FETÖ’den hepsi dışarıda, askeri öğrenciler hapiste. İktidar olduğumuzda ilk bir hafta içinde barış akademisyenlerinin tamamını iade edeceğiz. Farklı düşünceden diye bir adam üniversiteden mi atılır? Böyle rezalet mi olur?” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Melih Gökçek’in de hakkını savunduk

“Barış Akademisyenlerini işe iade edeceğiz”

 “Sakin olmalıyız; bunları demokratik yollarla göndermek zorundayız”

 “Kürt sorununu çözeceğim”

Exit mobile version