A3 Haber

Aile hekimleri iş bırakıyor

Aile hekimleri iş bırakıyor

Aile hekimleri iş bırakıyor
Ağustos 13
21:50 2021

Aile hekimleri 16 Ağustos 2021 tarihinde iş bırakıyor. Yapılan açıklamada, “Gönlümüz kırık, haklarımız ve verilmeyen itibarımız için sahada eylemdeyiz” denildi.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) iş bırakma kararı aldı. AHEF’in Basın Yayın Medya Komisyonu Üyesi, Aile Hekimi Dr. Canan Tanrıver, yurt dışında aile hekimlerine sağlanan haklara dikkat çekerek Türkiye’de aile hekimlerinin haklarının teslim edilmesini istediklerini söyledi.

“Pandemiye uyumlu hale getirilmeyen meslek grubu”

Dr. Tanrıver pandemi boyunca aile hekimlerinin büyük özveri ile çalıştığına dikkat çekti. Tanrıver, sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemizde pandemi sürecinde hakları sürekli ertelenen, koruyucu malzemelerinin verilmesinden esnek mesaisine kadar göz önüne getirilmeyen çalışma koşulları, pandemiye uyumlu hale getirilmeyen bir meslek grubu var: ‘Aile Hekimliği’… Bizler hastaneler poliklinik hizmeti vermediğinde hasta bakıyorduk. Ülke geleceğini de ertelemedik. Gebe bakımları, bebek izlem ve aşılarımızı aksatmadan hastanelerin eksik hizmetlerini kapatmak için var gücümüzle halkın genel sağlığı ve Covid-19 hasta izlemleri için çalıştık. Salgında hayatını kaybeden meslektaşlarımız için illiyet aranmadan ‘Meslek Şehidi’ unvanı ve haklarının tanınmasını talep ettik, alamadık. Ülkemizin içinde bulunduğu durumdan çıkması için çalışma saati kavramımız olmadan büyük emekler verdik. 8 aydır da tüm bu hizmetlerimizin yanında bakanlık programındaki toplumsal Covid-19 aşılarını yapıyoruz. Her bireyi tek tek sorguluyor, sağlığına önem veriyoruz.”

“Ödül beklerken ceza aldık”

Yeni yönetmelikle ödül beklerken ceza alan tek hekim grubu olduklarını söyleyen Dr. Tanrıver, meslek güvencelerinin ortadan kaldırılmak istendiğini, idarenin mobbingine açık hale geldiklerini anlattı: “Ücret artışımızı beklerken kendilerine de defalarca uygulanmasının imkânsız olduğunu belirttiğimiz yönetmelikten geri durmadılar. Üstelik imkânsız isteklerinin karşılığında bir de yüzde 10 ücret kesilme cezası ile bize büyük haksızlık yapılıyor. Biz bunu hak etmiyoruz.”

“İş bırakıyoruz”

Meslek örgütü AHEF’in bu duruma karşı hukuki yollarda itiraz ettiğine, diğer meslek örgütlerinin saha görüşmeleri sonucunda bir eylem takvimi oluşturduğuna dikkat çeken Dr. Canan Tanrıver iş bırakma eylemlerini duyurdu. “Şimdi gönlümüz kırık, haklarımız ve verilmeyen itibarımız için sahada eylemdeyiz. 16 Ağustos 2021 tarihinde iş bırakıyoruz! Halkımıza duyurulur.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER