Site icon A3 Haber

Kemal Kılıçdaroğlu sel bölgesinde: 200 yıllık köprüler yıkılmadı, yeni köprülerin hepsi yıkıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sel felaketinin yaşandığı Sinop’un Ayancık ilçesini ziyaret ederek burada incelemelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, “Eğer iklim değişikliğinin getireceği felaketler var ve biz bunları biliyorsak ülkeyi yönetenlerin de bilmesi lazım. Karadeniz’in bütün nehirlerinde kemer şeklinde köprüler var. Bunlar 150-200 yıllıktır. Bu köprülerden hiçbiri sel dolayısıyla yıkılmadı ama yeni yapılan köprülerin hepsi yıkıldı. Karadeniz’den yaşlı birini dinleyin o size yapılması gerekenleri anlatacaktır” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sel felaketinin can kayıplarına ve ağır hasara neden olduğu Sinop’un Ayancık ilçesini ziyaret etti. İncelemelerinin ardından; Cevizli, Köprübaşı Mevkisi’nde açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu’na; CHP Genel Başkan yardımcıları Ali Öztunç ve Ahmet Akın, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak, CHP milletvekilleri Barış Karadeniz, Neslihan Hancıoğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin Kaya, Samsun Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci de katıldı.

Kılıçdaroğlu, açıklamasında şunları söyledi:

“Olaylara vakıf bir belediye başkanı var”

“İşçilere ücret desteği verilmeli”

“Kimse yalnız hissetmesin”

“Önlem alınırsa sorun kendiliğinden çözülür”

“150-200 yıllık köprüler yıkılmadı, yeni köprülerin hepsi yıkıldı”

Exit mobile version