Site icon A3 Haber

Bahçeli: Taliban’la görüşmek dahil her seçenek dikkate alınmalıdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Afganistan’da yaşananlarla ilgili “Taliban’la görüşmek dahil her seçenek dikkate alınmalıdır” dedi.

Radikal İslamcı örgüt Taliban, Afganistan’da savaşın bittiği duyurup başkent Kabil’e bayrağını dikti. ABD ve NATO güçlerinin çekilmeye başlamasıyla birlikte ilerleyen bu süreçte Türkiye, Afganistan’da görev almaya istekli olduğunu her fırsatta dile getirdi. Diğer taraftan Afgan sığınmacıların Türkiye’ye girişinde artış olduğu bildiriliyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, üç gün önce katıldığı bir televizyon programında “Ülkemizde sosyal medyada birilerinin abarttığı şekilde sınırlarımızdan düzensiz göç akını, bu da söz konusu değil” demişti.

Dün İstanbul’da konuşan Erdoğan, bu sefer “İran üzerinden gelen bir Afgan göçmen dalgası ile karşı karşıyayız” dedi. Erdoğan, Afganistan’ın istikrara kavuşması için Türkiye’nin ‘her tür çabayı göstereceğini’ belirtti.

Cumhur ittifakı ortağı MHP’nin lideri Bahçeli de Türkiye’nin 6 milyona yaklaşan Afgan sığınmacıyla yüz yüze kalacağını öne sürerek şunları söyledi:

(DHA)

Exit mobile version