A3 Haber

Erdoğan: Sivillere bomba yağdıranlardan değiliz

Erdoğan: Sivillere bomba yağdıranlardan değiliz

Erdoğan: Sivillere bomba yağdıranlardan değiliz
Ağustos 17
16:15 2021

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “BMGK’deki çarpık yapıyı anlatmak için dile getirdiğimiz dünya beşten büyüktür sözünün haklılığını her gün görüyoruz” açıklaması yaptı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde İDEF’21 15’inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı Açılış Töreni’ne katıldı. 62 olan proje sayısının 19 yılda 750’ye yükseldiğini söyleyen Erdoğan, “Türkiye savunma sanayiinde adeta bir devrim gerçekleştirmiştir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

  • Burada imzalanan anlaşmalar ve protokoller, fuarımızın savunma sanayi alanında artık kendisine küresel bir yer edindiğine işaret ediyor. Türkiye savunma sanayiinde geliştirdiği her türlü imkan ve kabiliyeti dostlarıyla paylaşmaktan memnuniyet duyan bir ülkedir. NATO’nun önde gelen üyesi olarak savunma sanayiimizi geliştirerek dünya barışına katkı sağlayacağımıza inanıyoruz.
  • Türkiye son 19 yılda diğer pek çok alan gibi savunma sanayinde de adeta bir devrim gerçekleştirmiştir. 2002’de ülkemizde sadece 62 savunma sanayi porjesi yürütülüyorken bugün bu sayı 750’yi geride bıraktı.
  • Başarısını sahada bilfiil ispat etmiş olan silahlı insansız hava araçlarının tasarımı, üretimi ve satışında dünyanın ilk 3-4 ülkesi arasında yer alıyoruz.

“İddialı projelerimiz var”

  • Geldiğimiz seviye bizi daha büyük hedeflere yöneltti. Bugünün ihtiyaçlarını karşılama ötesinde geleceğin ürünlerine yatırım yapıyoruz. Bilhassa yapay zeka temelli çalışan hava, kara ve deniz araçları konusunda iddialı projelerimiz var. Elde ettiğimiz her imkanı kabiliyeti geliştirdiğimiz ürünleri dostlarımızla paylaşmak vazgeçilmez önceliğimiz olmayı sürdürecek. Türkiye bir yerde bayrak gösteriyorsa tek gayesi orada barış, huzur, istikrar ve refahı sağlamaktır. Geçmişinde soykırım, katliam izi bulunmayan bir devlet olarak gittiğimiz yerlerde dostlarımıza birlikte kazanmayı teklif ediyoruz.
  • Atalarımızın, “Eğer barış istiyorsan savaşa daima hazır olmalısın” sözü bizim savunma sanayiindeki felsefemizin en güzel ifadesidir. Geçmişinde işgal, soykırım gibi suçlar bulunmayan bir ülke olarak gittiğimiz her yerde birlikte kazanmayı teklif ediyoruz. Balkanlar’da olduğu gibi Kuzey Afrika’da da, Güney Amerika’da da bunu yapıyoruz.

“Sivillere bomba yağdıranlardan değiliz”

  • Asla sınırlarından on binlerce kilometre ötede terörle mücadele adı altında sivil-masum demeden insanların başına bomba yağdıranlardan olmadık, olmayacağız. Bir damla petrolü bir damla kandan değerli gören zihniyetin bizde karşılığı yoktur. BMGK’daki çarpık yapıyı anlatmak için dile getirdiğimiz dünya beşten büyüktür sözünün haklılığını her gün görüyoruz.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER