A3 Haber

Jigolo olmak isteyen 50 yaşındaki adam 77 bin lira dolandırıldı

Jigolo olmak isteyen 50 yaşındaki adam 77 bin lira dolandırıldı

Ağustos 17
17:43 2021

İstanbul’un Esenyurt ilçesinde jigolo olmak için bir internet sitesine üye olan 50 yaşındaki Y.A. 77 bin lira dolandırıldı.

Son dönemde dolandırıcıların yeni hedefi işsiz ve kolay yoldan para kazanmak isteyen kişiler. Yasal bir hizmet sunduğunu iddia eden jigolo siteleri görüşme başına 10 bin liraya kadar ücret vaat edip insanların paralarını alıyor.

Kendi ağzından Y.A.’nın hikayesi şöyle:

  • Jigolo sitesine 250 TL ile üye oldum. 2 bin lira ile 4 bin lira arası para kazanacağımı söylediler. Daha sonra 2 bin lira para yattı. Türkiye’de jigolo siteleri yasak olduğu için manken ajansı üzerinden devam edeceğimizi ve evraklarımı tamamlamam gerektiğini söylediler. Daha sonra ben 20 bin lira para ödedim. Her şeyim altüst oldu.
  • Sonra beni avukat aradı, kendisinin arabulucu olduğunu ve bu firmanın beni mahkemeye verdiğini söyleyerek 5 bin liraya bu işi halledeceğini söyledi. Firma yetkilileri ise ‘Biz 13 senelik kurumsal firmayız, sizden her türlü bu parayı alırız’ dediler. Karakola gittiğimde telefon numaralarının kayıtlı olmadığını gördüm. Toplam zararım 77 bin lira.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER