A3 Haber

NATO’dan Afganistan açıklaması: Uluslararası terör tehdidi oluşuyor

NATO’dan Afganistan açıklaması: Uluslararası terör tehdidi oluşuyor

NATO’dan Afganistan açıklaması: Uluslararası terör tehdidi oluşuyor
Ağustos 17
16:55 2021

Afganistan’da Taliban’ın yeniden kontrolü ele geçirmesinin ardından konuşan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Taliban’ın uluslararası terörün bir tehdit hâline geldiğini söyledi. Stoltenberg, “Afganistan’da durum son derece üzücü ve endişe verici” dedi.

Afganistan’daki gelişmeler üzerine bir basın toplantısı düzenleyen Jens Stoltenberg, Taliban karşısında Afgan Ulusal Ordusu’nun çöküşünün bir “sürpriz” olduğunu, NATO’nun bundan çıkaracak dersleri olduğunu söyledi.

Şu anki durumda önceliğin ülkedeki dezavantajlı durumdaki insanlarda olduğunu belirten Stoltenberg, Taliban’ın ülkeyi terk etmek isteyenlerin geçişine izin vermesi gerektiğini söyledi. Stoltenberg, NATO müttefiklerinin Afganistan’a ek tahliye uçakları göndermek üzerine anlaştığını aktardı.

Stoltenberg, Taliban’ın gücü eline geçirmesiyle uluslararası terörizmin Afganistan’da yer edinmesine izin vermemesi gerektiğini belirtti.

Stoltenberg, Afganistan’da hükûmetin Taliban’a karşı durmakta başarısız olduğunu söyledi.

“Dünya Afganistan’da durumu izlemeye devam etmeli” diyen Stoltenberg, istikrarlı ve barış içinde bir Afganistan için desteğin sürmesi gerektiğini ekledi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER