A3 Haber

Ticaret Bakanı Mehmet Muş’tan “İşsizlik son üç yılın en düşük seviyesinde” iddiası

Ticaret Bakanı Mehmet Muş’tan “İşsizlik son üç yılın en düşük seviyesinde” iddiası

Ticaret Bakanı Mehmet Muş’tan “İşsizlik son üç yılın en düşük seviyesinde” iddiası
Ağustos 17
22:30 2021

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) 34. Olağan Mali Genel Kurulu toplantısında konuşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, “İşsizlik oranı son üç yılın en düşük seviyesine gerilemiş durumdadır” iddiasında bulundu.

DEİK 34. Olağan Mali Genel Kurulu Levent’te bir otelde düzenlendi. Kurulda konuşan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, hükümet olarak 2000’li yılların başından bu yana Türk ihracatçısı ve girişimcisinin dünyanın her bir köşesine rekabetçi şekilde erişim sağlamasını hedefleyen bir vizyon ortaya koyduklarını aktardı. Muş, “Bu vizyon doğrultusunda siz iş insanlarımız ve özel sektör kurucularımızın üstün çabaları ile daha önce sınırı erişimin olduğu pek çok pazarda Türk ihracatçısı ve girişimcisi kalıcı olmayı başardı. Şüphesiz DEİK ailesi özel sektörün ticari diplomasideki şemsi kuruluşu olarak bu başarıda hayati bir rol oynamıştır. DEİK Türk iş insanına Kuzey Afrika’dan Türki Cumhuriyetlerine balkanlardan sahra altı Afrika’ya, Latin Amerika’dan Güney Asya’ya pek çok kapının ardına kadar açılmasında anahtar olmuştur. Bu başarıların devamlılığını sağlayabilmek adına devlet ve özek sektör arasındaki organik bağı temsil eden sektör kuruluşlarımızı daha güçlü ve etkin kılmak elzemdir. Bu amaçla bugün bir araya gelmiş bulunmaktayız” dedi.

Bakan Muş, “Ülkemizin 2020 yılının ikinci yarısında yakaladığı büyüme ivmesi güçlenerek devam etmektedir. 2021 yılı ikinci çeyreğinde yüzde 20, 2021 yılı geneli itibarıyla ise potansiyel büyüme oranımızın üzerine çıkarak yüzde 6’lar seviyesine bir ekonomik büyümeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakan Muş, “Ekonomimizin yakaladığı ivmenin istihdamdaki yansımalarını da net bir şekilde görmeye başladık. Buna göre Haziran ayında işsizlik oranı yüzde 10,6 ile son üç yılın en düşük seviyesine gerilemiş durumdadır. Türkiye uyguladığı ihracata dayalı büyüme stratejisiyle küresel değer zincirleri içerisinde kendine sağlam bir yer edindi” dedi. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER