Site icon A3 Haber

Perinçek: Taliban, Mustafa Kemal Paşa gibi Afganistan’ın Kurtuluş Savaşı’nı başardı

AKP’ye yakınlığı ile bilinen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Taliban’ın Afganistan yönetimini ele geçirmesini, “Taliban, Mustafa Kemal Paşa’nın Türkiye’de yaptığı gibi Afganistan’ın Kurtuluş Savaşını başardı” ifadeleriyle övdü.

Cumhur İttifakı’nın fiili bileşenlerinden Vatan Partisi’nin Genel Başkanı Doğu Perinçek, şeriatçı örgüt Taliban’ı Mustafa Kemal Atatürk’e benzeterek, “Taliban, Mustafa Kemal Paşa’nın Türkiye’de yaptığı gibi Afganistan’ın Kurtuluş Savaşını başardı” dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Ulusal Kanal ve Ulusal Radyo ortak canlı yayınında konuştu.

Afganistan’daki gelişmeler hakkında ‘yorum’ yapan Doğu Perinçek şöyle konuştu:

İlk açıklama tepki almıştı

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı bir basın açıklaması yaparak, Taliban’ın Kabil’e girişi hakkında “Süreç, Afganistan’ı özgürleştirecek ve bağımsızlığını sağlayacak bir hükümetin kurulması yönündedir” demişti. Bursalı yaptığı açıklamada, Taliban’ın Kabil’e girişi ve Afganistan yönetimini ele geçirmesi konusunda “Dünyanın bütün ülkelerinin saptadığı gibi, Taliban Örgütü, ABD emperyalizmine ve işbirlikçilerine karşı yürüttüğü silahlı mücadeleyi son hedefine ulaştırmak üzeredir” diye konuşmuştu. Söz konusu ifadeler, kamuoyundan büyük tepki almıştı.

Exit mobile version