A3 Haber

Tüm Bel-Sen: Yaşanan felaketlerin sorumlusu tek adam rejimidir

Tüm Bel-Sen: Yaşanan felaketlerin sorumlusu tek adam rejimidir

Tüm Bel-Sen: Yaşanan felaketlerin sorumlusu tek adam rejimidir
Ağustos 18
14:57 2021

Orman yangınları ve sel felaketlerine dair basın açıklaması yapan Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası, “Yaşadığımız bu felaketlerin birinci düzeyde sorumlusu ilgili bakanlıklar ve onun bağlı olduğu tek adam rejimidir” dedi.

Tüm Bel Sen, orman yangınlarına ve sel felaketlerine ilişkin basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül de katıldı.

Açıklamada konuşan Tüm Bel Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, “Yaşadığımız bu felaketlerin birinci düzeyde sorumlusu, haftalar öncesinde bu dönemde yaşanabilecek yangın ve sel riskine yönelik acil önlemlere dikkat çeken bilim insanlarına kulak tıkayan, uyarıların tam tersine hiçbir tedbir almayan ilgili bakanlıklar ve onun bağlı olduğu tek adam rejimidir” dedi.

Bozkurt, iklim koşullarının kapitalist ekonomi politikaları sonucu değiştiğini, ormanlık alanların imara açıldığını; kontrolsüz ve kuralsız madencilik, RES, HES, JES, termik ve nükleer santral projelerine zemin olarak kullanıldığını, yeşil gördüğü her yeri betona dönüştürmeye odaklı rantçı yönetim anlayışının ormanları ve kentleri her türlü felakete açık hale getirdiğini söyledi.

“Dere yataklarını daraltarak beton kanallara hapsedilip imara açılmasının, aynı dere üzerinde sayısız HES inşa edilmesinin, kapitalist sistemin yarattığı iklim krizinin etkisini daha da arttırdığını acı bir şekilde deneyimliyoruz” diyen Bozkurt, iktidarın, doğa katliamının sebep olduğu sel felaketini “doğal afet” olarak tanımlayıp bütün sorumluluğu üstünden atmaya çalıştığını söyledi.

“Sorumlular derhal istifa etmeli ve yargılanmalı”

Yaşanan felaketlerin birinci düzeyde sorumlusunun ilgili bakanlıklar ve onun bağlı olduğu tek adam rejimi olduğunu vurgulayan Bozkurt, son olarak şunları söyledi:

Tüm Bel-Sen olarak, yangın ve sel bölgelerinin acilen afet bölgesi ilan edilmesini, zarar gören tüm vatandaşların kayıpları geri ödemesiz biçimde devlet tarafından karşılanmasını, yapılan tüm uyarılara rağmen gerekli tedbirleri almayarak yangınların ve selin ulusal afete dönüşmesine neden olan sorumluların derhal istifa etmesini ve yargılanmasını istiyoruz. Yaşanan bu felaketlerin yanı sıra 1,5 yıldır devam eden Kovid-19 salgını ile mücadelede toplumsal bağışıklığın sağlanabilmesi için de aşı olmayan bütün vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyoruz.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER