Site icon A3 Haber

Sığınmacı akını sorusuna yanıt veren İmamoğlu: Şu anki gidişat bizi mutsuz etmekte

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Sığınmacı göçü için nasıl tedbir aldınız” sorusuna, “Bizim böyle bir tedbir alma şansımız yok. Buna dönük uygulamalar, dış politika süreçlerdir. Umuyorum ki en doğru, en sağlıklı kararları alan bir hükümet olsun, dış ilişkiler bürokrasisi olsun; bunu temenni ediyoruz. Ama şu anki gidişat, bizi mutsuz etmektedir” yanıtını verdi.

Ekrem İmamoğlu, ziyaret sırasında bir gazetecinin “İstanbul’da sığınmacı göçü için nasıl tedbir aldınız” sorusuna, “Bizim böyle bir tedbir alma şansımız yok. Buna dönük uygulamalar, dış politika süreçlerdir. Umuyorum ki en doğru, en sağlıklı kararları alan bir hükümet olsun, dış ilişkiler bürokrasisi olsun; bunu temenni ediyoruz. Ama şu anki gidişat, bizi mutsuz etmektedir” yanıtını verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2021 UNESCO Hacı Bektaş Veli Anma Yılı ve 58. Ulusal, 32. Uluslararası Hacı Bektaş-ı Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Kırşehir’e geldi. İmamoğlu, yarın gerçekleştirilecek etkinlikler öncesinde, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette İmamoğlu’na, CHP Kırşehir milletvekili Metin İlhan eşlik etti. İmamoğlu’nun ziyaretinin, geleneksel olarak düzenledikleri 11 CHP’li il belediye başkanları toplantısına denk geldiğini belirten Ekicioğlu, İBB Başkanı’na ziyaretinden dolayı teşekkürlerini iletti. Kırşehir’in Hacı Bektaş-ı Veli ile birlikte Yunus Emre ve Anadolu’daki esnaf ve zanaatkarlık geleneğinin öncüsü konumundaki Ahi Evran’ın da memleketi olduğunu aktaran Ekicioğlu, “Demokrasi adına çok önemli bir il. Biz de bu sorumluluğu bir yerde yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

 “Türkiye’nin ve kentlerimizin bizden beklentisi yüksek”

“Türkiye’de, 31 Mart’ın, o değişimin kıymetli temsilcileri burada” diyen İmamoğlu, “Onların büyük başarıları, ülkemizin de ihtiyaç duyduğu değişimin öncüsü olacak. Buna hepimiz tabii ki dahiliz. Bu noktada İstanbul’un sorumluluğunu da biliyoruz. Türkiye’nin en önemli lokomotif kentinin ortaya koyacağı yönetim başarısının, nasıl bir fayda sağlayacağının farkındayız” değerlendirmesinde bulundu. Hem Türkiye’nin hem de şehirlerin Millet İttifakı belediyelerinden beklentisinin çok yüksek olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Bu manada hepimizin siyasi bir sorumluluğu var. Bu siyasi sorumluluk; 31 Mart’ta yaşanan dönüşüm sonrası, ülkedeki dönüşümü de sağlayacak bir siyasi sorumluluk. Buna, hep birlikte çalışarak güç katmalıyız, güç vermeliyiz. Veriyoruz da. Daha iyisini yapmalıyız. Her zaman iyinin daha iyisi vardır” ifadelerini kullandı. Kırşehir’in Ahi Evran gibi derin felsefe sahibi bir erene ev sahipliği yaptığını aktaran İmamoğlu, “Dünyada nadir bir örnektir Ahi Evran ve böyle bir teşkilatlanmayı dünyada kuran, başlatan başka bir örneği yoktur, diyebiliriz. Bu yılın hem ‘Ahi Evran Yılı’ hem de ‘Hacı Bektaş-ı Veli Yılı’ ilan edilmesi de ayrı bir değer. Bu toprakların kutsallığının böylesi bir simge döneme denk gelmesi o manada çok kıymetli” diye konuştu.

Ziyaret sırasında muhabirin, “Siyasal sorum olabilir mi” sözleri ilginç anların yaşanmasına neden oldu. İmamoğlu’nun gazeteciye verdiği, “Yani siyasaldan kastın ne? Sınava girmiyoruz herhalde. Ben işletme okudum ama” yanıtı gülüşmelere neden oldu. İmamoğlu, gazetecinin, “İstanbul’da sığınmacı göçü için nasıl tedbir aldınız? Sığınmacılar için farklı fiyat uygulamaları gibi bir çalışmanız var mı” sorusuna şu yanıtı verdi:

 “Ülkelerinde barış şartları oluşunca dönmeliler”

Exit mobile version