A3 Haber

“Feminist Gece Yürüyüşü” soruşturması: 17 kadının yedi yıl sekiz aya kadar hapsi istendi

“Feminist Gece Yürüyüşü” soruşturması: 17 kadının yedi yıl sekiz aya kadar hapsi istendi

“Feminist Gece Yürüyüşü” soruşturması: 17 kadının yedi yıl sekiz aya kadar hapsi istendi
Ağustos 23
20:01 2021

Beyoğlu’nda 8 Mart’ta düzenlenen “Feminist Gece Yürüyüşü” sırasında attıkları sloganlar gerekçesiyle “cumhurbaşkanına hakaret” ve “kanuna aykırı toplantı ve yürüyüş” suçlarından haklarında soruşturma başlatılan 17 kadın hakkında yedi yıl sekiz aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın kızı Zelal Buldan’ın da aralarında bulunduğu 17 sanık önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın kızı Zelal Buldan’ın da aralarında bulunduğu 17 kadın şüpheli sıfatıyla yer aldı.

İddianamede, Beyoğlu’nda akşam saatlerinde “8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü” yapıldığı anlatıldı. İddianamede İstanbul Valiliği’nin, 29 Ocak 2021’de toplantı ve gösteri yürüyüş alanlarını belirlediği ve Beyoğlu, İstiklal Caddesi, Sıraselviler Caddesi, Taksim Meydanı, Galatasaray Meydanı, Şişhane Meydanı gibi alanların basın açıklaması yapılacak alanlar içerisinde bulunmadığı vurgulandı.

İddianamede yürüyüşe katılan yurttaşların AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yönelik hakarette bulunduğu da öne sürüldü. Anayasal haklarını kullanarak yürüyüşe katılan yurttaşların savunmalarına da yer verilen iddianamede 17 şüphelinin de üzerine atılı suçlamayı kabul etmediği ifade edildi.

İddianamede 17 yurttaşın da “cumhurbaşkanına hakaret” ve “kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme yönetme bunların hareketlerine katılma” suçlarından ayrı ayrı iki yıl sekiz aydan yedi yıl sekiz aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Tutuksuz yurttaşlar önümüzdeki günlerde iddianameyi kabul eden İstanbul 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER