A3 Haber

Memur ve memur emeklisinin alacağı zam oranı belli oldu

Memur ve memur emeklisinin alacağı zam oranı belli oldu

Memur ve memur emeklisinin alacağı zam oranı belli oldu
Ağustos 23
15:55 2021

Memur ve memur emeklilerinin merakla beklediği zam oranı belli oluyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, 2022 ve 2023’teki memur zam oranlarına ilişkin açıklama yapıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, toplu sözleşme görüşmelerini sürdürdüğü Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen’le bir araya gelerek, memur maaşlarına yapılan zam oranını açıkladı. Saat 14.30’da yapılacağı duyurulan ortak basın toplantısı, yaklaşık birbuçuk saatlik gecikmeyle 15.50’de yapıldı.

Bilgin konuşmasında zam oranını açıklamadan uzun uzadıya Türkiye ve dünya konjonktürüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Toplu sözleşmeye ilişkinse şunları söyledi:

  • Tabii sendikalarla uzlaşmak, sözleşme yapmak takdir edeceğiniz gibi kolay bir iş değil. Büyük bir uzlaşmayla buraya geldik. Memur-Sen ailesine teşekkür ediyorum.
  • Genel çerçevede yürüttüğümüz genel hususlar konusunda uzlaşmaya vardık. bu uzlaşma zeminini şimdiden bütün memurlara, çalışanlara, kamu görevlilerine, Türkiye’mize hayırlı olmasını diliyorum.
  • Türk ekonomisi geçtiğimiz çeyrekte yüzde 7 büyüdü. Bu Türkiye’nin üretim gücünü ifade eden bir göstergedir. Enflasyon altında yurttaşımı, çalışanlarımızı, kamu görevlilerimizi ezdirmeyeceğiz.
  • 2022 ilk 6 ay için yüzde 5 artı enflasyon, ikinci yarısı için yüzde 7 artı enflasyon toplamda yüzde 12’lik bir artışı önerdiğimizi belirtmek isterim.
  • 2023’ün ilk 6 ayında yüzde 8, ikinci altı ayında yüzde 6 zam yapılacak.

Talepler nelerdi?

Yaklaşık 6,5 milyon memur ve memur emeklisinin aylıklarına gelecek iki yılda yapılacak zam miktarının belirlendiği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerine 2 Ağustos’ta başlanmıştı. Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen toplu sözleşme masasına, taban aylığa 600 lira seyyanen zam, 2022’de yüzde 21, 2023’te yüzde 17 ve iki yılda yüzde 6 refah payı artışı talebiyle oturmuştu. (EKONOMİ SERVİSİ)

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER