Site icon A3 Haber

Demirtaş: Muhalefetin, Marcao’nun Kerem’e yaptığını yapmaması gerekir

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş muhalefet için, “Önce takım olmaları, sonra da bir golcü bulup ona bol bol pas vermeleri ve elbette gol atmaları gerekiyor” dedi ve Marcao’nun maçta takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu’na yumruk atmasını hatırlattı.

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Medyascope’tan Ferit Aslan’ın sorularını yanıtlayan Selahattin Demirtaş, Galatasaraylı futbolcu Marcao’nun maçta takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu’na yumruk atması üzerinden muhalefete çağrıda bulundu.

Demirtaş,”Muhalefetin kendi arasında, Marcao’nun takım arkadaşı Kerem’e yaptığı türden fauller yapmaması gerekir. Benim taktik önerilerim bunlar” ifadelerini kullandı. Demirtaş ayrıca, bir sonraki seçimi HDP’nin belirleyeceğini öne sürdü.

Demirtaş ile yapılan röportajda öne çıkan kısımlar şöyle:

İktidara yakın kalemler başta olmak üzere hemen herkes, cumhurbaşkanlığı seçiminin Kürtler’in desteği olmadan kazanılamayacağını söylüyor. Bazı yorumlarda ise Erdoğan’ın Kürtler’i ya kazanacağını ya da nötralize edeceğini söylüyor. Bu mümkün mü? Yaşananlardan sonra HDP, Erdoğan ile masaya oturur mu?

Gelişmelere baktığınızda size göre ülke nereye gidiyor? İktidar ülkeyi seçime götürür mü, yoksa zamana mı oynuyor?

Türkiye’nin durumuna baktığınızda muhalefetin tutumunu nasıl buluyorsunuz?

Exit mobile version