A3 Haber

Fazıl Say’dan Genco Erkal’a destek: Bir Türk olarak utanıyorum, rezillik!

Fazıl Say’dan Genco Erkal’a destek: Bir Türk olarak utanıyorum, rezillik!

Fazıl Say’dan Genco Erkal’a destek: Bir Türk olarak utanıyorum, rezillik!
Ağustos 25
11:04 2021

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla dört yıl sekiz aya kadar hapis cezası istenen usta tiyatrocu Genco Erkal’a konserinde, “Bundan bir Türk olarak utanıyorum. Böyle bir rezilliğin, cahilliğin Genco Erkal gibi büyük bir sanatçıya yapılmaması gerektiğini düşünüyorum” sözleriyle destek verdi.

Tiyatro sanatçısı Genco Erkal hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmasına yönelik tepkiler sürüyor.

Darbe ve baskı dönemleri de dahil olmak üzere 62 yıldır politik tiyatro yapan usta sanatçı, ikisi 5 yıl önce atılmış 3 adet tweet nedeniyle ilk defa Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla 4 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle yargılanacak.

Fazıl Say, İzmir’in Çeşme ilçesinde konser verdi. Konsere başlamadan önce konuşma yapan Say, “Bugün Genco Erkal 83 yaşında, hayatını tiyatroya adamış, Türkiye’nin en iyi sanatçılarından biridir. Muhalif tweetleri yüzünden hapis cezası istenen bir dava açıldı. Bundan bir Türk olarak utanıyorum. Böyle bir rezilliğin, cahilliğin Genco Erkal gibi büyük bir sanatçıya yapılmaması gerektiğini düşünüyorum” ifadeleriyle Cumhurbaşkanına hakaret iddiasıyla hapsi istenen Genco Erkal’a destek verdi.

Genco Erkal, Say’ın konserde yaptığı konuşmanın görüntülerini yayınlayarak teşekkür etti. Erkal paylaşımında, “Dün akşam sevgili dostum Fazıl Say Çeşme’deki konserine beni onurlandıran konuşmasıyla başladı. Kendisine yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER