A3 Haber

Tunceli’nin ormanları 12 gündür yanıyor: “Buralar ranta açık olmadığı için kimse söndürmeye gelmiyor”

Tunceli’nin ormanları 12 gündür yanıyor: “Buralar ranta açık olmadığı için kimse söndürmeye gelmiyor”

Tunceli’nin ormanları 12 gündür yanıyor: “Buralar ranta açık olmadığı için kimse söndürmeye gelmiyor”
Ağustos 28
12:01 2021

Tunceli 12 gündür orman yangınıyla mücadele ediyor. Yangına karşı hiçbir müdahale olmadığını belirten Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, “Tabi burada oteller yapılmadığı için ranta açık olmadığı için kimse söndürmeye gelmiyor” dedi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, görüntüleri paylaşarak destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

Tunceli’nin ormanları 12 gündür yangınlara teslim. Tunceli Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu, yangına ilişkin yetkililere çağrıda bulunurken bugün yayımladığı paylaşımla isyan etti. Maçoğlu mesajında, “Tabi burada oteller yapılmadığı için ranta açık olmadığı için kimse söndürmeye gelmiyor” dedi.

Yangının 12 gündür devam ettiğini ve Hozat köylerinde başlayan yangının 6-7 yerleşim birimini yok ettiğini söyleyen Maçoğlu, “Tabi burada oteller yapılmadığı için, ranta açık olmadığı için kimse söndürmeye gelmiyor. İnsanların aklıyla dalga geçiliyor. Şu anda 600-700 metre yakınına kadar gelmişim hiçbir müdahale yok. Yangın Buzlutepe köyüne doğru devam ediyor” dedi.

Tunceli’nin Hozat ve Ovacık ilçeleri arasında başlayan orman yangını 12 gündür devam ediyor.

İmamoğlu: Desteğe hazırız

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tunceli’deki orman yangınının hâlâ kontrol altına alınamamasından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi. “Munzur Vadisi ve bu bölgedeki ormanlarımız ülkemizin biyolojik zenginliği açısından çok kıymetli” diyen İmamoğlu, “İBB olarak her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

İmamoğlu, “Yangının bir an önce söndürülmesi en büyük dileğimiz” ifadelerine yer verdi.

CHP’li Tuncay Özkan: Daha ne kadar izleyeceksiniz?

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, “Tunceli 12 gündür yanıyor. Hava desteği şart. Daha ne kadar izleyeceksiniz?” notuyla video paylaşarak tepki gösterdi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER