A3 Haber

ABD, Kabil’de düzenledikleri İHA saldırısında sivillerin öldüğü haberini reddetmedi

ABD, Kabil’de düzenledikleri İHA saldırısında sivillerin öldüğü haberini reddetmedi

ABD, Kabil’de düzenledikleri İHA saldırısında sivillerin öldüğü haberini reddetmedi
Ağustos 30
21:45 2021

ABD’nin dün Afganistan’da insansız hava aracıyla (İHA) düzenlediği ve bir intihar saldırganını hedef alan saldırısında, aynı aileden dokuz kişinin öldüğü iddia edildi. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, saldırıda aynı aileden altısı çocuk dokuz sivilin öldürüldüğüne ilişkin haberleri reddetmediklerini, durumu değerlendirdiklerini söyledi.

Ailenin saldırıdan sağ kurtulan yakınlarının BBC’ye verdiği bilgiye göre, ailenin evinin önüne park edilmiş haldeki araç havaya uçtuğunda, aralarında altı çocuğun da bulunduğu dokuz kişi hayatını kaybetti.

ABD ordusu, en az bir kişinin bulunduğu aracın, IŞİD’in Afganistan koluyla bağlantılı olduğunu belirtmiş ve saldırının ardından yakındaki insanların zarar görmüş olabileceğini söylemişti.

BBC’ye yapılan açıklamada, saldırıda ölenlerin daha önce uluslararası kuruluşlarda çalıştığı ve ABD’ye giriş vizeleri bulunduğu ifade edildi.

Kurbanların yakını Ramin Yusufi, hayatını kaybeden çocukların yaşlarının 4 ila 12 arasında olduğunu söyledi. Yusufi, “Yanlış, acımasız bir saldırı ve yanlış bilgiyle yapıldı” dedi.

Yakınları, kurbanların hiç birinin IŞİD’in Afganistan koluyla bağlantılı olmadığını söyledi

ABD yalanlamadı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, ABD güçlerinin Kabil’de düzenlediği saldırıda aynı aileden altısı çocuk dokuz sivilin öldürüldüğüne ilişkin haberleri reddetmediklerini ve durumu değerlendirdiklerini söyledi.

Kirby, ABD Genelkurmay Başkanlığı Bölgesel Operasyonlar Direktör Yardımcısı Tümgeneral William Taylor ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Afganistan’dan çekilme sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABD’nin pazar günü bomba yüklü olduğu iddia edilen bir araca düzenlediği hava saldırısı, brifingde tartışmalara neden olurken aracın bomba yüklü olmadığı ve ikincil bir patlamanın yaşanmadığına ilişkin haberler, Kirby’yi zor durumda bıraktı.

Kirby, ikinci bir patlamanın meydana geldiğine dair ellerinde kanıt bulunduğunu ancak bu kanıtları açıklayacak durumda olmadığını söyleyerek ikinci patlamaya ilişkin soruları geçiştirmeye çalıştı.

Saldırının aynı aileden dokuz sivilin ölümüne neden olduğuna ilişkin haberlerin sorulması üzerine Kirby, “Sivil kayıpları olduğuna ilişkin haberlere karşı çıkacak bir pozisyonda değiliz. Şu anda durumu değerlendiriyoruz” demekle yetindi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER