Site icon A3 Haber

Başkasının HES koduyla otobüse binen koronavirüs hastası yakayı ele verdi

AYDIN'IN SOKE ILCESINDE BODRUM- ISTANBUL SEFERINI YAPAN 34 DSU 096 PLAKALI YOLCU OTOBUSUNE, KORONAVIRUS TESTI POZITIF CIKTIGI ICIN BASKASINA AIT HES KODU ILE BINDIGI BELIRLENEN MEHMET ZEKI TASDEMIR (19) IHBAR UZERINE OTOBUSTEN INDIRILIP, HASTANEDE KARANTINAYA ALINDI. OTOBUSTEKI 33 YOLCU ISE TEMASLI OLDUKLARI GEREKCESIYLE EVLERINDE KARANTINAYA ALINMAK UZERE YOLCULUKLARINA DEVAM ETTI FOTO:BURHAN CEYHAN - ISLAM KELES / AYDIN, (DHA)-

Aydın’ın Söke ilçesinde, Bodrum-İstanbul seferini yapan 34 DSU 096 plakalı yolcu otobüsüne koronavirüs testi pozitif çıktığı için başkasına ait HES kodu ile bindiği belirlenen 19 yaşındaki Mehmet Zeki Taşdemir, polis ekiplerince otobüsten indirilip hastanede karantinaya alındı. Otobüsteki 33 yolcu ise temaslı oldukları gerekçesiyle evlerinde karantinaya alınmak üzere yolculuklarına devam etti.

Muğla’nın Bodrum ilçesinden saat 10.30’da hareket eden 34 DSU 096 plakalı yolcu otobüsüne, koronavirüs testi pozitif olan bir yolcunun bindiği ihbarı yapıldı. Bunu üzerine polis, Söke Otogarı’nda önlem aldı. Aydın İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri de otogarda hazır olarak bekletildi. Otobüs otogara girer, girmez durduruldu. Ekipler, yolculardan koronavirüs testi pozitif olan Mehmet Zeki Taşdemir’in başka bir kişinin ismiyle otobüse bindiğini tespit etti.

Taşdemir burada yapılan ilk kontrol sonrasında, filyasyon ekipleri tarafından Germencik Devlet Hastanesi’ne kaldırılıp, karantina altına alındı. Otobüste bulunun 33 yolcu ise pozitifli hastayla temaslı oldukları gerekçesiyle evlerinde karantinaya alınmak üzere otobüsle İstanbul’a gönderildi. (DHA)

Exit mobile version