A3 Haber

Milli Eğitim Müdürü, saçı mavi diye öğrenciye şiir okutmadı

Milli Eğitim Müdürü, saçı mavi diye öğrenciye şiir okutmadı

Milli Eğitim Müdürü, saçı mavi diye öğrenciye şiir okutmadı
Ağustos 31
12:23 2021

İstanbul’un Şile ilçesinde düzenlenen 30 Ağustos törenlerinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özen’in bir öğrencinin  şiir okumasını “saçı maviye boyalı olduğu” için engellediği öne sürüldü.

Şile’deki 30 Ağustos törenlerinde bir öğrencinin şiir okumasına “saçı maviye boyalı” diye izin verilmedi.

Skandal olayı İYİ Parti İlçe Başkanı Kahraman Koç aktardı. Başkan Koç, olayı sosyal medya hesabından “Bugün Şilemizde bir rezalet yaşandı” diyerek şöyle anlattı:

“30 Ağustos Zafer bayramı törenlerinde, bir öğrencimizin saçının ön tarafı turkuaz mavisine boyalı olduğu için ŞİLE Milli Eğitim Müdürü tarafından kürsüde şiir okumasına izin verilmedi. Kaymakam bey ve Belediye başkanı ise teselli etmeye çalıştı”

“Bu saçla okutmam sana”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özen’in oğluna, “Bu saçla okutmam sana” dediğini ifade eden ve oğlunun yaşadığı olaydan dolayı çok üzüldüğünü belirten baba K. Cengiz, yasal yollara başvuracağını belirtti.

Öğrencinin babası Koray Cengiz, iki çocuğuyla birlikte bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerine katıldığını ve başlarına böyle bir olay geldiğini ifade etti.

Baba Cengiz, “Biz çocuklarımla her törene katılırız, bugün de öyle oldu. Öğretmenleri çocuklarımı şiir okumaları için seçmiş. Çocuklar 3-4 gündür hazırlanıyorlar. Bugün de tören alanına gittik ve çocuklarımı kürsü tarafına bıraktık. Daha sonra baktım oğlum bana doğru geliyor. ‘Ne oldu?’ dedim. Çocuğum bana, ‘Baba bana okutmuyor, saçım boyalı olduğu için” dedi, ben de patladım tabi. Benim tepkim üzerine ilçe milli eğitim müdürü ‘Okusun bari’ deyince bu defa da ben kabul etmedim” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER