A3 Haber

Bakanlık duyurdu: Koronavirüs aşısı yaptırmayan işçilerden her hafta PCR testi istenebilecek

Bakanlık duyurdu: Koronavirüs aşısı yaptırmayan işçilerden her hafta PCR testi istenebilecek

Bakanlık duyurdu: Koronavirüs aşısı yaptırmayan işçilerden her hafta PCR testi istenebilecek
Eylül 03
16:14 2021

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı: Covid-19 aşısı olmayan işçilerden 6 Eylül itibarıyla iş yeri veya işveren tarafından zorunlu olarak haftada bir kez PCR testi istenebilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, ‘çalışma hayatını düzenleyici, işçi-işveren ilişkilerinde çalışma barışının sağlanmasını kolaylaştırıcı ve koruyucu tedbirler almanın, iş sağlığı ve güvenliğini sağlayacak tedbirlerin uygulanmasını izlemenin, Bakanlığın asli görevleri arasında olduğu’ ifadeleri kullanıldı.

Bu doğrultuda, Bakanlık tarafından işverenlerin işçilerinden isteyeceği PCR testi ve işçilerini Kovid-19 riskleri ve tedbirleri konusunda bilgilendirmesini içeren 2 Eylül 2021 tarihli yazı 81 il valiliğine gönderildi. Açıklamada, ‘işverenlerin, iş yerinde karşılaşılabilecek sağlık ve güvenlik risklerine yönelik koruyucu ve önleyici tedbirler hakkında tüm işçilerini bilgilendirmekle yükümlü olduklarının hatırlatıldığı’ kaydedildi.

Aynı zamanda işverenlerin Kovid-19 aşısı tamamlanmamış işçilerini yazılı olarak ayrıca bilgilendirmesinin istendiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bilgilendirme sonrasında aşı olmayan işçilere, kesin Kovid-19 tanısı konması durumunun iş ve sosyal güvenlik mevzuatı açısından olası sonuçları da işveren tarafından bu durumdaki işçilere bildirilmelidir. Kovid-19 aşısı olmayan işçilerden 6 Eylül 2021 tarihi itibarıyla zorunlu olarak haftada bir kez PCR testi yaptırmaları iş yeri/işveren tarafından istenebilecek, test sonuçları gerekli işlemler yapılmak üzere işyerinde kayıt altında tutulacaktır.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER