Site icon A3 Haber

Çiğli’de tarım zirvesi: “Çiftçilik batırıldığı için tarım çok ciddi sıkıntılar yaşıyor”

Çiğli Belediyesi, sürdürülebilir tarım politikaları üretmek ve yerel üretimi desteklemek amacıyla “Kentsel Tarım ve Gıda Güvenliği” paneline ev sahipliği yaptı. CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, “Çiftçilik batırıldığı için tarım çok ciddi sıkıntılar yaşıyor. Çiftçinin artık örgütlenmesi lazım” dedi.

İzmir’in Çiğli ilçesine bağlı Sasalı Mahallesi’ndeki köy kahvesinde düzenlenen Kentsel Tarım ve Gıda Güvenliği Paneli’ne CHP Tarımdan Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’ın yanı sıra Tarım Ekonomisti Prof. Tayfun Özkaya, İzmir Kent Konseyi Yerelde Kalkınma Çalışma Grubu Başkanı Mine Pakkaner, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Tevfik Türk ve Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Uğur Toprak konuşmacı olarak katıldı. Paneli üreticiler ve yurttaşlar takip etti.

Yurttaşlarda sıkıntılarını paylaştı 

Üreticinin sorunları ve tarımda yapılması gerekenlerin konulduğu, yurttaşların da sıkıntılarını dile getirdiği panelde konuşan CHP Tarımdan Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal hükümeti eleştirdi.

Tarım ve gıdanın insanlığın temel sorunu olduğunu vurgulayan Sarıbal şöyle konuştu:

“Çiftçinin örgütlenmesi lazım”

Tüketici ve üreticinin Türkiye’de örgütlü olmadığını söyleyen Orhan Sarıbal şöyle devam etti:

“Sasalı Kaklıç İzmir’in gündemine girecek”

Çiğli Belediye Başkanı CHP’li Utku Gümrükçü de şunları söyledi:

Exit mobile version