A3 Haber

İzmir Enternasyonal Fuarı 90’ıncı kez kapılarını açtı

İzmir Enternasyonal Fuarı 90’ıncı kez kapılarını açtı

İzmir Enternasyonal Fuarı 90’ıncı kez kapılarını açtı
Eylül 04
00:30 2021

İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), Kültürpark’taki Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda düzenlenen törenle 90’ıncı kez kapılarını açtı.

90. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılış töreni Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda yapıldı. Törene Ticaret Bakanı Mehmet Muş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, ilçe belediye başkanları, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasiler ve çok sayıda davetli katıldı.

“90 yıldır birlikte kutluyoruz”, “Geleceği İzmir’de birlikte kuruyoruz” sloganlarıyla Folkart ana sponsorluğunda ve etkinlik destekçisi Migros’un katkılarıyla düzenlenecek fuar, Dünya Kültür Zirvesi ile 7. Uluslararası İş Günleri’ne de ev sahipliği yapacak. Tepecik Flarmoni Orkestrası dinletisinin ardından 90. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın tanıtım videosu yayınlandı.

Tunç Soyer: 90 yıldır yaşıyor olması tesadüf değil 

İzmir Fuarı’nın geçmişten günümüze tarihini anlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, şunları söyledi:

İzmir Enternasyonal Fuarı, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kendi ifadesi ile Türkiye’nin gelecek planlarını belirlemek için kuruldu. Fuarın misyonu İzmir’in hudutları ile sınırlı değil. Ülkemizi ve dünyayı İzmir’de birbirine bağlıyor. İşte bu Kültürpark’ta yine yaşam buluyor. İzmir Enternasyonel Fuarı’nın, Cumhuriyetimizin yarattığı en değerli küresel markalardan biri olmasının sebebi de hayat kadar gerçek olmasıdır. Memleketimizin bir kültür mirasıdır. İEF’yi hak ettiği gibi dünya markası haline getirmek asli görevimizdir. 90 yıldır yaşıyor olması asla tesadüf değildir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İktisat Kongresi’ni yapmak için İzmir’i seçmiş olması şehrimizin köklü geçmişindendir. İzmir demokrasi ve özgürlükler şehridir. Haksızlığa baş kaldıran amazon kadınıdır, efedir. Bir halk meclisidir. İzmir’in ve fuarımızın herkesi birleştiren bu ruhu hiçbir zaman değişmedi. Bu yıl yine hepimizi birleştirerek kapılarını açıyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dönemin belediye başkanı Behçet Uz olmak üzere tüm belediye başkanlarımıza minnet ve saygılarımı sunuyorum. 90 yıldır burada İzmir’de geleceği birlikte kuruyoruz. Birbirimizle kucaklaşarak gelecek güzel günlere olan ortak umudumuzu büyüterek…

“Yaşatmak ve yüceltmek hepimizin vazifesidir”

İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, “Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı haline gelen fuarımız geleceği ışık olma misyonunu başarıyla yerine getirdi. Bir fuardan öte dünya markası oldu. Yaşatmak ve yüceltmek hepimizin vazifesidir” dedi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ise, “Fuar, İzmir’in ticaret, teknoloji, turizm açısından merkez olarak anılmasında önemi tartışılmaz. Fuarcılık alanındaki başarısını kanıtlayan bu fuarın gerçekleştirilmesinde emeği geçen Ticaret Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi, İZFAŞ ve tüm kurumlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İşte etkinlik takvimi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 3-12 Eylül tarihlerinde yapılacak İzmir Enternasyonal Fuarı ve 9-11 Eylül tarihleri arasındaki Dünya Belediyeler Birliği (UCLG) Kültür Zirvesi kapsamında kentte bir dizi etkinlik düzenliyor.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER