A3 Haber

CHP, Bolu Belediye Başkanı Özcan’ı Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk etti

CHP, Bolu Belediye Başkanı Özcan’ı Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk etti

CHP, Bolu Belediye Başkanı Özcan’ı Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk etti
Eylül 06
16:08 2021

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile ilgili, “Bolu Belediye Başkanının bir kadın hemşehrisi hakkında yapmış olduğu yakışıksız açıklamalar nedeniyle uyarılması talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevkine karar verdik” dedi.

CHP Parti Sözcüsü Öztrak, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın uyarılması talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildiğini duyurdu.

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz günlerde kentteki yabancıların su ve katı atık bedellerine on kat zam yapılması için belediye meclisine önerge vereceğini belirten Özcan hakkında Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı, görevi kötüye kullanma ile nefret ve ayrımcılık suçlarından soruşturma başlatılmıştı. Zam kararından vazgeçmeyen Özcan’ın katıldığı bir Youtube programında kendisinden tüp bebek konusunda yardım isteyen bir kadın ile ilgili cinsiyetçi ifadeleri sebebiyle ismi yeniden gündeme gelmişti.

Zam tartışması konusunda Özcan şunları söylemişti: “Arkadaş, yardımı kesiyorsun gitmiyorlar. İş yeri ruhsatı vermiyorum diyorsun gitmiyorlar. Biz yeni önlemler almaya karar verdik. Önümüzdeki hafta belediye meclisi var. Yabancı uyruklu kim varsa abonemiz olan, su fiyatlarına, katı atık ücretlerine başta olmak üzere bazı kalemlerde 10 kat zam yapacağız. Türk vatandaşı ile yabancı uyruklu vatandaş aynı fiyattan suyu kullanamayacak. 10 kat suya, 10 kat katı atık vergisi ücretine zam yapacağız. Bunu niye yapıyoruz? Gitsinler istiyoruz. Bu misafirlik uzadı diyoruz artık. Benim elimde yetki yok ki zorla zabıtayla şehrin dışına bırakıp koyayım. Bir ara sınırlar açıldığında biz otobüsler dolusu insan gönderdik. Şimdi de göndermeye hazırız. Hazır Esad da istiyor. Gönderelim gitsin.”

Armağan Çağlayan’ın YouTube’da yayımlanan programına katılan Özcan, burada da bir anısını anlatarak cinsiyetçi göndermelerde bulunmuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER