A3 Haber

Muharrem İnce’ye beş ay hapis cezası

Muharrem İnce’ye beş ay hapis cezası

Muharrem İnce’ye beş ay hapis cezası
Eylül 08
15:58 2021

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, beş ay hapis cezasına çarptırıldığını duyurdu.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda “10 yıl önce AKP FETÖ ortaklığında organize edilen Silivri’deki kumpas davalarında hukuksuzluklara direndiğim için bugün hakkımda 5 ay hapis cezası verilmiş” ifadesini kullandı.

İnce, “5 ay değil, 500 yıl da verseniz; FETÖ’ye de size de yine direnir, yine direniriz” diye yazdı.

Ergenekon davalarını izlerken jandarma personelini ittiği iddiasıyla hakkında “Kamu görevlisine karşı görevini yaptırmamak için direnme” suçundan üç yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Muharrem İnce, beş ay hapis cezasına çarptırıldı. İnce’nin duruşmadaki tutum ve davranışlarını dikkate alan mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

İnce’nin avukatlarından Eren Eylem Dudu “İddia olunan ‘Elini kırarım’ sözünün görevi yapmaya engel olacak nitelikte olmadığı Yargıtay içtihatları ile sabittir. Ayrıca olayın meydana geldiği yer bir duruşma salonu olup, duruşma düzenini sağlayan kişi mahkeme başkanıdır. Söz konusu mahkeme başkanı da suç tarihi itibariyle terör örgütü üyesi olduğu mahkeme kararıyla kesinleşmiştir. Bir terör örgütü üyesinin verdiği talimatlara uymamanın suç olmayacağı hukukun gereğidir. Ayrıca müvekkilim söz konusu tarihte milletvekili olup, milletvekili sorumluluğu içerisinde mevcut haksızlıklara ses çıkarması, kendisini ve etrafındakileri koruması milletvekilliğinin bir gereğidir” şeklinde savunma yaptı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER