Site icon A3 Haber

Bakan Koca: Vakaların yüzde 90’a yakını aşısız

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 18 yaş üzeri aşılamada 100 milyon dozun geçildiğini açıklarken vakaların yüzde 90’a yakın bölümünün aşısız kişilerden oluştuğunu duyurdu.

Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı sayısında 100 milyon doza ulaşıldığını söyledi.

Koca, “Bugün 18 aydır devam eden mücadelemizde kutlanmaya değer bir gün. Saat 12.54’de toplam aşı dozu sayısında 100 milyona ulaştık. Covid-19’a karşı aşı kampanyamız 13 Ocak’ta Sayın Cumhurbaşkanımızın vatandaşlarımıza örnek olmak üzere ilk aşıyı olmasıyla başlamıştı. Sayın Cumhurbaşkanımıza huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ederim. 100 milyon doz 84 milyona hayırlı olsun” diye konuştu.

100 milyonuncu doz aşının Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki bir hastanede yapıldığını aktaran Koca, “100 milyonuncu doz aşıyı olan 36 yaşındaki yurttaşımıza, aşıyı uygulayan hemşire arkadaşımıza, aşıdan sorumlu doktorumuza aşı sürecinin bugünkü simgesi olarak yaşattıkları gurur için teşekkür ediyorum” dedi.

“Geldiğimiz nokta çok yüksek bir aşılanma hızının mümkün olduğunu gösteriyor. Bizler 84 milyon daha da güçlü bir dayanışmayı birlik ruhunu sağlayabiliriz” diyen Koca, “Şu dakikalar itibariyle 100 milyon dozun bir hayli üzerindeyiz. 18 yaş ve üzeri nüfusta ilk doz aşı oranımız yüzde 82, ikinci doz aşı oranımız yüzde 63.8, 6 milyon 32 bin kişi ise tam doz aşısını yaptırmış durumda. 100 milyon başarısı bizi büyük bir sonuca hazırlıyor. Bu sonuç hızla ulaşabileceğimize inandığım toplum bağışıklığıdır” açıklamasında bulundu.

Koca’nın açıklamasından satır başları şöyle:

“Aşıda 100 milyon doza ulaştık”

“Vakaların yüzde 90’a yakını aşısız”

“Turkovac acil kullanım onayı aşamasına geldi”

“Hatırlatma dozu zamanı gelen yaklaşık 6 milyon kişi var”

“Okullarda tarama testi yapılacak”

Aşılara rağmen can kaybı neden yüksek?

Exit mobile version