A3 Haber

Bakan Varank: Yerli otomobil 2022 sonunda banttan inecek

Bakan Varank: Yerli otomobil 2022 sonunda banttan inecek

Bakan Varank: Yerli otomobil 2022 sonunda banttan inecek
Eylül 09
15:58 2021

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, “İnşallah bir aksilik olmazsa 2022 yılının sonunda Türkiye’nin Otomobili’nin seri üretim bandından indiğini görmüş olacağız” açıklamasını yaptı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Roketsan ve TÜBİTAK SAGE yürütücülüğünde Tuz Gölü’nde düzenlenen TEKNOFEST Roket Yarışması’nı izlemek için Aksaray’a gitti.

Varank, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde 25 Haziran 2018’de kurulduğunu anımsattı.

Geçen üç yılda otomobil üretim sürecinde önemli aşamalar kat edildiğini dile getiren Varank, 27 Aralık 2020’de ‘Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Yeniliğe Yolculuk Buluşması’ adıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen tanıtımda yerli otomobilin özelliklerinin ilk kez kamuoyuyla paylaşıldığını hatırlattı.

Türkiye’nin Otomobili Projesi’nde şu anda her şeyin planlandığı şekilde devam ettiğini söyleyen Varank, “Biliyorsunuz fabrikamızın inşaatı başlamıştı. İnşaat son hızda devam ediyor. 2022 yılının sonunda arabalarımızın banttan indirileceğini biz zaten ilan etmiştik. Şu anda o takvimde bir değişiklik gözükmüyor. İnşallah bir aksilik olmazsa 2022 yılının sonunda Türkiye’nin Otomobili’ni seri üretim bandından indiğini görmüş olacağız” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER