A3 Haber

BTS Sendikası’ndan liyakatsizlik vurgusu: TCCD trafik dairesini ilahiyatçı yönetiyor

BTS Sendikası’ndan liyakatsizlik vurgusu: TCCD trafik dairesini ilahiyatçı yönetiyor

BTS Sendikası’ndan liyakatsizlik vurgusu: TCCD trafik dairesini ilahiyatçı yönetiyor
Eylül 09
08:22 2021

Adapazarı-Pendik seferini yapan yolcu treninin Tuzla tersane istasyonunda bekleyen yüksek hızlı trene (YHT) çarpmasıyla oluşan kazanın ardında TCDD’de yine liyakatsizlik konusu gündeme geldi. Yedi kişinin yaralandığı kazaya ilişkin konuşan Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Genel Başkanı Murat Oral, liyakat vurgusu yaparak “TCDD Trafik Dairesi Başkanlığı’na İBB’nin AKP döneminden bir bürokrat olan Abdullah Özcanlı getirildi. Kendisi 50 günde daire başkanı yapıldı. Özcanlı, ilahiyat mezunu ve demiryolları konusunda deneyim sahibi değil” dedi.

Cumhuriyet’ten Tuğba Özer’in haberine göre, BTS Genel Başkanı Murat Oral, “Demiryollarında bir slogan vardır… Önce güvenlik önce emniyet. Ama şimdi liyakatsiz atamalar nedeniyle demiryollarında taşlar yerinden oynatıldı. Belediye gibi yönetmeyi düşünüyorlar. İlahiyat mezunu bir kişi trafik dairesi başkanlığı görevini yürütmeye çalışıyor ama yürütemiyor. Liyakatsiz bir atama. Bizim tercihimiz demiryollarını bilen insanların yönetici olmasıdır” eleştirisi getirdi.

Oral, “BTS üyesi birçok arkadaşımız yapılan hatalara itiraz ettikleri için sürgün edildi” ifadelerini kullandı.

“Trenler süratli olsaydı onlarca ölü olurdu, faciadan dönüldü” diyen Oral, kazaya ilişkin bilgi verdi. Oral, “Kazanın gerçekleştiği hat eski bir hat ve yüksek hızlı tren hattı henüz bitirilmediği için bu hatta alınıyor. Bu hatta yolcu ve yük trenleri birlikte çalıştırılıyor. YHT kırmızı ışıkta duruyor ancak Adapazarı treni ışıkta duramayarak diğer trene çarpıyor. Tampon teması sonucu yaşanan sarsıntıda 7 yolcunun yaralandığı bilgisine sahibiz. Işık ihlali mi yoksa sinyalizasyon hatası mı bunu netleştirmek için şu an erken. Bu daha sonra ortaya çıkar. O nedenle şu aşamada bu konuyla ilgili kimseyi suçlamış olmayalım” diye konuştu.

“Buradaki en önemli sıkıntı YHT hattı bitmediği halde trenin burada çalıştırılmasıdır” diyen Oral, ikinci bir hatanın da liyakatsiz atamalar olduğunu tekrar etti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER