A3 Haber

“Akbelen davası” hakiminden avukat ve çevrecilere skandal sözler: “Ruh hastası, konuşma lan, gerizekalı…”

“Akbelen davası” hakiminden avukat ve çevrecilere skandal sözler: “Ruh hastası, konuşma lan, gerizekalı…”

“Akbelen davası” hakiminden avukat ve çevrecilere skandal sözler: “Ruh hastası, konuşma lan, gerizekalı…”
Eylül 10
19:11 2021

Akbelen ormanları için süren davada keşif sırasında hakim, avukat ve çevrecilere hakaret yağdırdı. Hakim, avukat ve davacı olan çevrecilere “Ruh hastası, konuşma lan, gerizekalı ve şovmen” sözleriyle hakaret etti. İzmir Barosu ve Muğla Çevre Platformu da yayımladığı açıklamayla hakime tepki gösterdi.

A3 Haber Merkezi | Akbelen Ormanları’ndaki mahkeme keşfi sırasında hakimin, Avukat Arif Ali Cangı ve İsmail Hakkı Atal’a sarf ettiği hakaret içerikli sözleri

İzmir Barosu, dava hakimine tepki gösterdiği açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Kamuoyunda ‘Akbelen ormanları’ davası olarak bilinen davada, 7 Eylül 2021 tarihinde yapılan keşifte davacı vekili sıfatıyla hazır bulunan İzmir Barosu üyesi Av. A.A.C. ile Adana Barosu üyesi Av. İ.H.A.’ya aleni olarak hakarette bulunan kişi hakimlik mesleğine de yakışmamaktadır. Söz konusu şahsın, bulunduğu makamdan aldığı güçle, herhangi bir görevlendirme kararı olmadan keşif mahallinde hazır bulunması ve avukatlara yönelik hakaret içeren söz ve eylemlerde bulunması kabul edilemez.”

“Baskı ve yıldırma politikalarının son örneği”

“Yargılamaları biz olmadan yürütmek isteyen her çabayı boşa çıkartacağız” denilen açıklamada, “Mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelik baskı ve yıldırma politikalarının son örneği olan bu eylem, adil yargılanma hakkı ile savunma hakkının kısıtlanması çabasından ibaret olup hukuk devleti ilkelerini ortadan kaldırmaktadır” ifadeleri yer aldı.

“Yargının tüm mensuplarını saygısız tutumun karşısında durmaya davet ediyoruz”

Açıklamada hakim M.Y.’nin suç oluşturan söz, eylem ve hukuksuz tavırları nedeniyle derhal görevden alınması gerektiğinin altı çizilerek “Yargı, etik değerleri hiçe sayan, mesleğini acizlik içinde yapan kimselerin eline bırakılamayacak kadar mühimdir. Yargının tüm mensuplarını meslektaşlarımıza karşı yapılan bu saygısız tutumun karşısında durmaya davet ediyoruz” sözleriyle saygısız tutuma karşı birlik çağrısı yapıldı.

Muğla Çevre Platformu’ndan sert tepki: Bu bir hukuk skandalıdır

Muğla Çevre Platformu da İzmir Barosu’nun yayımladığı açıklamayı alıntılayarak “Bir hakimin Akbelen Ormanı bilirkişi keşfinde davacı avukatlarımıza ve yaşam savunucusu arkadaşımıza karşı ağzından çıkan sözler: Ruh hastası, şovmen, konuşma lan, gerizekalı

Bu bir hukuk skandalıdır. Unutmadık unutmayacağız elbette. #akbelenormanınıvermeyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER